despre hr si fricile sale
Despre HR si fricile sale
aprilie 3, 2018
inteligenta artificiala
Cum IA( Inteligenta Artificiala) ajută HR-ul?
aprilie 3, 2018

O vulpe vicleana incerca sa convinga un cocos tantos sa se dea jos de pe gard.

Dragul meu, hai vino jos ca sa avem o discutie ca intre prieteni”, a spus vulpea.

Nici nu ma gandesc, sunt sigur ca vrei sa ma mananci”, spune cocosul.

Oh, nu. Nu voi face asa ceva. Nu ai auzit? Toti din lumea animalelor am hotarat sa traim in pace si sa fim prieteni”, a spus sireata vulpe.

Chiar asa?”, a spus cocosul cu aceeasi viclenie ca si a vulpii.

Intorcandu-si gatul, cocosul parea ca se uita la ceva in departare.

La ce te uiti?”, intreaba vulpea curioasa.

A…e doar o haita de caini infometati care se indreapta incoace.”

Cand a auzit una ca asta, vulpea a inceput sa tremure si a rupt-o la fuga.

Vino inapoi”, striga cocosul. “ De ce fugi? Am crezut ca ai spus ca toate animalele au hotarat sa traiasca in pace.”

Poate cainii astia flamanzi nu au auzit acest lucru”, a spus vulpea si s-a facut nevazuta.

In momentul in care desfasuram un process de recrutare ne dorim sa detectam cat mai bine acei candidati care au tendinta de a spune minciuni si “umfla” anumite aspecte legate de experienta lor profesionala si de ce nu chiar studii.

De ce este important sa identificam acesti candidati? Evident nu ne dorim sa investim resurse si sa realizam dupa angajare ca de fapt un anume candidat nu este pregatit suficient pentru a face fata postului vacant, stim prea bine ca practica bate teoria de cele mai multe ori.

Prin urmare, este important sa strangem cat mai multe informatii despre un candidat, chiar si inainte ca acesta sa se prezinte la o discutie. Cum am putea face asta? Sa il cautam pe diferite platforme sociale, identificandu-i actiunile si reactiile din mediul online, informatii care ne pot fi utile in a contura cat mai bine personalitatea persoanei. De asemenea, in timpul interviului sa punem cat mai multe intrebari specifice legate de activitatea sa, echipa in care a fost sau este implicat, sarcini avute, proiectele in care a participat si ce rol a avut el in cadrul acestora si mai ales sa fim atenti la raspunsurile evazive. Putem chiar sa punem aceeasi intrebare de doua ori, dar sub o alta forma pentru a verifica daca raspunsurile coincid.

Este necesar sa acordam si atentie la limbajul corpului, de exemplu daca un candidat evita sa se uite in ochi sau devine dintr-o data agitat, ca urmare a unei intrebari adresate. De asemenea, sa nu omitem referintele, fie de la vechiul angajator sau chiar de la o institutie de invatamant.

Intr-adevar, minciuna are picioare scurte si mai devreme sau mai tarziu adevarul va triumfa, insa este indicat sa cunoastem acest adevar inainte de angajare. Si nu uitati ca “paza buna trece primejdia rea”.

Vrei sa afli secretele recrutarii, metode 100% Practice pe care le folosim la Evolution HCC cu clientii nostri?

Iti propunem sa participi la sesiunile de training specializate organizate de noi pentru a descoperi informatii pretioase din domeniul resurselor umane. Training-ul HR Premium de „Recrutare, Motivare si Evaluare de Personal” iti ofera metode 100% practice pe care le poti folosi cu succes in viata ta profesionala!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0

Evolution HCC