brandul de recruiter
Brandul de Recruiter – Tu in ce etapa esti?
august 3, 2020
FIRME DE RECRUTARE
Cum fac Recrutare de personal daca angajatii imi dau batai de cap | HCC Evolution
octombrie 2, 2020

De ce sa lucrezi cu firme de recrutare?

Probabil te intrebi cu ce te ajuta aceste firme de recrutare externe in ceea ce priveste activitatea ta profesionala. Fie ca iti doresti sa angajezi, sa-ti evaluezi personalul sau cauti pur si simplu metode de motivare al acestuia, in acest articol iti prezentam de ce este necesar sa lasi specialistii in recrutare sa se  ocupe de  obiectivele pe care le stabilesti tu cu privire la angajatii tai.

1. Calitatea angajatilor

Un specialist in recrutare, venit din mediul extern al companiei tale care iti cauta angajatul pentru anumite pozitii va stii sa seteze limite in implicare. Asadar, chiar daca favorizeaza sau empatizeaza cu anumiti candidati mai mult, va alege totusi bazat pe descrierea jobului si al abilitatilor necesare alcatuite de angajator. In acest sens, candidatul va fi ales obiectiv si conform detaliilor esentiale stabilite. Daca nu esti expert in recrutare risti sa te grabesti, sa iei decizii impulsive si sa te lasi acaparat de stres si emotii. Un recruiter profesionist va stii sa aleaga pentru tine cei mai capabili angajati, fara sa se implice emotional si sa ia decizii irationale.

2. Economisesti timp si bani

Timpul nu mai poate fi recuperat, iar acest lucru este cel mai important atat pentru angajat cat si pentru angajator. Lasand persoanele specializate sa se ocupe de procesele de recrutare, in ciuda investitiei financiare in acest sens te va ajuta pe tine sa nu iti risipesti energie si timp cu angajati nepotriviti si necalificati pentru pozitiile pe care tu le cauti. Iar, odata ce recruiterii iti aleg candidati ideali pentru ceea ce ai nevoie, sansele ca ei sa fie exact ce iti doresti tu cresc considerabil fata de momentul in care tu te ocupi intern de procesul de recrutare.

Mai mult, cu toate ca colaborarea cu firme de recrutare externe inseamna cheltuirea unor venituri in acest sens. Gandeste-te la castigul pe termen lung. Alegerea unei persoane nepotrivite, de catre persoane nespecializate in recrutare, si inlocuirea acelei persoane poate costa angajatorul de 3-4 ori mai mult fata de cat costa investistia in colaborarea cu o firma de recrutare externa.

3. Elimini stresul

Delegand procesele de recrutare si externalizand serviciile de acest tip, diminuezi si stresul vietii profesionale. De ce? Un proces de recrutare este mai indelungat si mult mai complex fata de cat se vede din exterior, asta daca vrei calitate, bineinteles. De asta majoritatea companiilor apeleaza la firme de recrutare specializate pentru consultanta referitoare la angajatii lor. O firma de recrutare profesionista va stii exact cum si unde sa caute pentru a oferi servicii de top angajatorilor cu care colaboreaza. Asadar, acorda incredere in expertii recrutarii pentru rezultate profitabile pe termen lung!

Poti accesa acum serviciile uneia dintre firmele de recrutare de top!

Pentru atragerea celor mai buni candidati si garantia unei recrutari de succes pueti apela cu incredere la echipa noastra de Recrutare de personal si Headhunting.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0

Evolution HCC