jobul potrivit
Daca iti doresti jobul potrivit apeleaza la o firma de recrutare
februarie 28, 2018
despre hr si fricile sale
Despre HR si fricile sale
aprilie 3, 2018

“Lucrurile de care ne temem cel mai mult in companii – fluctuatiile, dezechilibrele, tulburarile – sunt principalele surse ale creativitatii” – Margaret J. Wheatley.

In ultimii ani, exact aceste lucruri: fluctuatiile, dezechilibrele si tulburarile au ajutat HR-ul sa-si consolideze foarte mult pozitia in cadrul unei companii, transormandu-se in principalul partener de afaceri al unei organizatii.

De ce? O companie nu ar putea sa-si atinga obiectivele sau performantele dorite daca nu ar avea resursa umana bine gestionata sau cum ne place noua sa spunem “bine pusa la punct”. Fiecare om din organizatie, indiferent de rolul sau responsabilitatile pe care le are este important pentru ca o companie sa obtina succesul dorit, fie ca vorbim de o persoana de pe o pozitie de conducere sau angajatul de la receptie care intalneste clientii companiei, ambii sunt valorosi.

O companie nu ar putea sa-si atinga obiectivele sau performantele dorite daca nu ar avea resursa umana bine gestionata sau cum ne place noua sa spunem “bine pusa la punct”. Fiecare om din organizatie, indiferent de rolul sau responsabilitatile pe care le are este important pentru ca o companie sa obtina succesul dorit, fie ca vorbim de o persoana de pe o pozitie de conducere sau angajatul de la receptie care intalneste clientii companiei, ambii sunt valorosi.

Astazi, HR-ul nu este doar un departament cu rol administrativ in principal, este mai mult decat atat, deoarece modul in care acesta functioneaza va avea un impact direct asupra rezultatelor unei companii. Un rol important ce ii revine astazi HR-ului este cel de “sfatuitor” al managementului, pentru ca un departament HR ajuta o companie sa evolueze si sa contribuie la crearea unei strategii bine definite. De aici ii putem evidentia si rolul de a fi un bun comunicator, deoarece este insarcinat de a transmite informatiile intr-un mod coerent, clar si concis catre angajati si nu numai asa incat obiectivele sa fie atinse. Astfel, HR-ul ca si orice alt partener de afaceri trebuie sa inteleaga foarte bine misiunea si scopul pe care il are o companie pentru a veni cu solutiile potrivite.

Un departament HR este necesar sa cunoasca care sunt nevoile companiei, fie ca este vorba de management sau angajati. HR-ul este avocatul celor doua parti, actionand ca un aliat al managementului si ca o “voce” a angajatilor. Putem chiar sa comparam HR-ul cu motorul unei masini. Atata timp cat motorul va functiona corespunzator si masina va merge, odata ce s-a defectat masina nu mai inainteaza si nu mai avem cum sa ajungem la destinatia dorita.

Asadar, aveti grija ca “motorul” companiei voastre sa functioneze in conditiile optime si la parametri competitivi.

Cauti un departament de HR extern, care sa iti ofere toate cele de mai sus?

Sa urmareasca eficienta si performanta angajatilor, sa te scape de micro-management, sa te ajute sa recrutezi oameni potriviti, sa evaluezi angajatii, dar si sa gestionezi conflictele din companie intr-un mod inteligent? Iti oferim un departament HR extern complet, la dispozitia ta, care sa se ocupe de tot ce inseamna resurse umane pentru tine dar iti oferim si servicii de consultanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0

Evolution HCC