recrutarea de personal
Recrutarea de personal a devenit un adevarat challenge pentru specialistii din domeniul HR.
februarie 27, 2018
HR-ul: mana dreapta a afacerii tale
martie 26, 2018

Daca iti doresti jobul potrivit apeleaza la o firma de recrutare

In randul candidatilor se vehiculeaza adesea mitul conform caruia este o pierdere de timp sa apelezi la o firma de recrutare. Aceste preconceptii isi au sursa de cele mai multe ori in experiente negative izolate sau in respingerea CV-ului lor pentru o anumita pozitie. Inainte de a trage concluziile acestea este important sa intelegem mai bine felul in care functioneaza o firma de recrutare si de ce este in avantajul candidatilor sa colaboreze cu noi.

O firma de recrutare intelege atat nevoile clientilor, cat si ale candidatilor

Inainte de a incepe cautarile pentru o pozitie, un recruiter bun se documenteaza temeinic cu privire la asteptarile clientilor, la responsabilitatile pozitie, si la abilitatile pe care un candidat trebuie sa le aiba. Astfel, candidatii cu care intram in contact pentru pozitiile aflate in lucru sunt evaluati dupa niste criterii stabile si obiective.

De ce este evaluarea obiectiva a candidatului in avantajul acestuia? Este in natura umana sa cautam sa fim acceptati, sa ni se confirme imaginea pe care o avem despre noi insine, la fel cum natural este si sa fim reticenti cand este vorba despre respingere. Mecanismul la care apelam adesea, pentru a ne proteja ego-ul in cazul respingerii, este sa atribuim esecul factorilor externi noua. In cazul in care ne cautam un job si suntem respinsi avem tendinta sa blamam persoana care ne-a evaluat si care ne-a respins. Este important de inteles ca activitatea unui recruiter este una de mediere, iar menirea acestuia este de a ajuta atat clientul cat si candidatul. Acum, daca analizam obiectiv feedback-ul negativ ne putem da seama ca raspunsul este si in avantajul nostru, ca si candidati. In primul rand, este un semnal de alarma cu privire la aspectele care trebuie imbunatatite, care pe viitor ne vor creste sansele sa obtinem o pozitie similara. In al doilea rand, respingerea este de fapt un indicator al faptului ca pur si simplu tu, ca individ, nu te-ai regasi in normele si cultura companiei. Este mai usor, dar si mai verosimil sa acceptam ca la mijloc este o lipsa de compatibilitate, iar daca ai fi mers mai departe ar fi fost un pas inapoi in ceea ce priveste satisfactia ta profesionala. Prin urmare respingerea este benefica, deoarece inseamna ca nu ne potrivim contextului de munca care se cauta a fi ocupat, iar faptul ca mergi mai departe arata ca intrunesti o serie de atribute pe care angajatorul le cauta.

O firma de recrutare nu incearca sa isi imbogateasca baza de date, ci incerca sa te conecteze cu job-ul potrivit

Adesea oamenii care se afla in cautarea unui loc de munca isi doresc ca lucrurile sa se intample repede. Ceea ce nu stiati este ca si recruiterii isi doresc acelasi lucru, dar sunt o multime de variabile care trebuie luate in calcul, iar baza de date este un mecanism care vine in ajutorul nostru, nu este o obiectiv in sine.

Completarea bazei de date ne ajuta sa ne tinem evidenta persoanelor cu care am intrat in contact, dar mai mult decat atat, ne ajuta stim ce am vorbit cu ei si ce isi doresc. Toate aceste informatii care ajung la noi te ajuta ca si candidat sa fii directionat si recomandat pentru job-ul potrivit pentru tine. Bineinteles ca acest lucru cere timp, insa cu cat avem mai multe informatii despre tine cu atat ne va fi mai usor sa revenim cu un job potrivit.

Ca firma de recrutare incercam sa oferim solutii si sustinere candidatilor cu care am intrat in contact.

Sa supunem ca ai ajuns la o firma de recrutare si ai reusit sa obti un job cu ajutorul acesteia. Acesta este rezultatul la care isi doreste sa ajunga atat candidatul cat si recruiterul.

Treaba recruiterului se termina aici? Nu, ca si recruiteri incercam sa ne asiguram ca persoana recomandata clietului nostru gaseste ceea ce i s-a promis si dorim sa stim ca s-a adaptat conditiilor noului job. In vederea evaluarii acestor detalii pastram legatura cu candidatii nostri, ii contactam pentru a afla feedback-ul lor in urma discutiilor initiale cu clientul, dar si dupa angajare. Acest lucru ne ajuta sa ne calibram cautarile si sa ne adaptam cat mai bine nevoilor candidatilor. In plus, in cazul in care candidatul are intrebari, doreste sa mediem anumite discutii cu angajatorul sau are nevoie de suport, noi suntem gata sa i-l acordam.

In cazul in care colaborarea este una de succes, feedback-ul candidatului ne permita sa ajutam si alte persoane care sunt in cautarea unui job potrivit. In cazul in care colaborarea nu are rezultatul dorit de candidat, incercam sa gasim solutii impreuna cu acesta, dar si cu clientul, pentru a-i indeplini asteptarile si pentru a raspunde nevoilor sale.

Asadar, ti-am prezentat cateva argumente pentru a apela la o firma de recrutare in vederea gasiri job-ului potrivit pentru tine. Bineinteles, este important sa alegi cu atentie compania cu care o sa lucrezi. Acest lucru se poate face foarte simplu in mediul online. Te sfatuim sa analizezi site-ul firmei de recrutare, review-urile, portofoliul de clienti si pozitiile pentru care cauta candidati.

Vrei sa afli secretele recrutarii, metode 100% Practice pe care le folosim in compania noastra si cu clientii nostri?

Te putem ajuta cu o evaluare profesionista a personalului tau. Identificam problemele cele mai importante si implementam solutii eficiente, care produc performanta in echipa ta.Te ajutam sa gasesti acei oameni care se potrivesc cel mai bine in compania ta prin serviciul nostru de 
Recrutare de personal si Headhunting.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0

Evolution HCC