workshop, craciun, birou
Magia Craciunului- workshop la birou
noiembrie 20, 2019
recrutare
Primii pasi in recrutare
decembrie 13, 2019

,,Noi pentru ASPR, ASPR pentru toti”, sloganul care ne-a intampinat la Targul Intership din data de 15 noiembrie, la Casa de Cultura a Studentilor. In parteneriat cu Oragnizatia, Geo Ivanov, owner-ul HCC Evolution, a tinut un workshop de recrutare intitulat `Meet your recruiter`. In cadrul acestui workshop, am facut primii pasi cu studenti din anul I si II in teoria culturii organizationale, discutand despre CV, despre intalniri si interviuri cu recruiteri si angajatori, dar si despre relatia dintre cele doua parti.

Tot ceea ce spune Geo Ivanov este din experienta, din ceea ce a citit. A extras ce a crezut de cuviinta, in concordanta cu personalitatea sa si cu scopul profesional. In aceeasi masura, i-a sfatuit pe tineri sa analizeze informatiile primite, astfel incat sa se potriveasca cu valorile si principiile fiecaruia.

Discutia s-a realizat treptat, astfel incat studentii sa se poata acomoda cu informatiile care, poate, pentru unii erau necunoscute. In acest fel, Geo Ivanov a dat startul dialogului cu un joc de cunoastere, in care fiecare trebuia sa spuna cine este, ce face si, cel mai important, pasiunea. Am descoperit multi studenti de la Psihologie, dar si de la Constructii sau Studii Europene. Prin pasiuni cele mai multe s-au numarat in sfera artistica, precum scrisul, cinematografia, fotografia.

S-a continuat cu un debate despre CV si modalitati de construire ale acestuia, astfel incat angajatorului sa ii fie captata atentia. Geo Ivanov le-a oferit studentilor un pont, si acela ca angajatorii iubesc INITIATIVA. Acestia doresc oameni care nu asteapta ca lucrurile sa se intample, ci care iau decizii si actioneaza in conformitate.

I-a sfatuit sa nu le fie frica de esec, caci, fiind la inceput, niciun angajator nu se asteapta ca prestatia lor sa fie perfecta, fara cusur. Cum deja stim, cu exceptia exercitiului, greseala ne ajuta cel mai mult sa invatam, sa avansam si sa ne perfectionam. De asemenea, intrebarile sunt esentiale. Pentru a deveni cat mai confortabili la locul de munca si pentru a invata cat mai repede si eficient, trebuie sa punem intrebari. Acest fapt se leaga si de initiativa, iar angajatorii vor observa ca sunteti interesati cu adevarat de job. Nu asteptati sa vina angajatorul la voi sa verifice ceea ce stiti si ce nu, ceea ce e dificil de asimilat etc.

Pentru a diversifica atmosfera, dar si informatiile oferite, Geo Ivanov a avut-o pe Adela Grunzo drept invitat. Consultant in finante si trainer pe departamentul de leadership, Adela le-a povestit studentilor, tot din experienta, despre relatia dintre angajator si candidat, respectiv angajat. Adela Grunzo le-a expus modalitati de trecere de la o relatie de inegalitate la una de egalitate.

In final, cei doi traineri i-au sfatuit pe studenti sa nu grabeasca in luarea unei decizii sau in acceptarea unui loc de munca. Trebuie sa va potriviti cu cultura organizationala a companiei, lucru care nu poate fi fortat. In cazul in care incercati sa ramaneti intr-un loc in care nu va simtiti confortabil, nu veti castiga nimic. Dimpotriva, se vor aduna doar ganduri si sentimente negative care, in cele din urma, vor conduce la cautarea unui alt loc de munca.

Studentii au aratat un interes foarte mare fata de Workshopul HCC organizat in parteneriat cu ASPR, lucru care ne-a bucurat si ne-a format o imagine pozitiva despre atitudinea tinerilor. Au participat activ cu remarci, cu povesti din experientele lor. Ne-au adresat foarte multe intrebari; pentru o parte din ele s-a oferit raspuns instant, iar pentru restul Geo Ivanov a realizat un video pe care il puteti viziona aici.

Intership, Workshop, Recrutare, HCC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0

Evolution HCC