muzica si productivitate
Catalizatorul productivității la locul de muncă: Muzica
decembrie 10, 2018
reconversia profesionala
Reconversia profesionala
martie 4, 2019

Trenduri in recrutare si resurse umane 2019

Se preconizeaza ca 2019 este un an al schimbarilor in mai multe aspecte din viata. Bineinteles, acest aspect se focuseaza si pe domeniile de activitate pe care oamenii le urmeaza. Fiind un an nou, acesta se concentreaza pe evolutie si imbunatatiri si in resursele umane. Vreti sa intelegeti care sunt ideile principale pe care va mixa 2019 in domeniul HR? Pentru voi am construit o scurta lista cu trenduri majore care vor lua cu asalt acesta arie de interes:

1.Tehnologia – AI este un ajutor de nadejde, nu un inamic pentru HR.

Ca fiecare nou an, tehnologia ia cu avant mai multe domenii creand panica si deznadejde in randul oamenilor care profeseaza . Acestia se intreaba daca vor mai avea locuri de munca, daca totul este in zadar sau daca mai are vreun rost sa se specializeze in anumite domenii. In ceea ce priveste noutatea tehnologica – AI trebuie sa se inteleaga faptul ca cea mai benefica mentalitate este sa ne raportam la aceasta ca la un ajutor, mai degraba decat la o amenintare profesionala.

Cu ajutorul softurilor construite de AI, recruiterii vor putea sa isi desfasoare activitatea cu mai multa usurinta, ajutand la performante maxime mai rapid.De aceea tehnologia avansata va ajuta foarte multe firme de recrutare in viitorul apropriat.Ca in orice profesie este cel mai bine sa intampinam schimbarile cu bratele deschise si sa nu le percepem ca fiind inamicii nostri, asta ca sa evoluam si sa ne dezvoltam.

2. Cultura organizationala si rolul acesteia in employer branding.

Avem de a face cu o generatie noua, deschisa spre inovare si axata pe schimbari majore astfel este foarte important ca angajatorii sa trateze cultura organizationala cu si mai multa importanta ca inainte. Tinerii care isi doresc un loc de munca tind sa acorde atentie sporita felului in care se prezinta compania si asupra modului in care decurg lucrurile in interiorul acesteia.

De cele mai multe ori fiind deja debusolati si pierduti in aceasta piata larga, oamenii au tendinta de a se simti mai in siguranta in locurile care au o personalitate construita in jurul lor. O cultura organizationala bine construita este benefica atat pentru integrarea noilor angajati mai rapid cat si pentru mentinerea acestora in companie. Aceste lucruri faciliteaza productivitatea in companie dar si o vizibilitatea mai buna a brandului. Pentru ca, dupa cum bine stim, brandul unei companii se reflecta foarte bine in angajatii acesteia.

3. Investitia in talente.

Comparativ cu anii precedenti, angajatorii au devenit mult mai preocupati de investitia in angajatii lor. Asadar, atunci cand se observa potential intr-un om,  obiectivul este fructificarea acestuia la maximum pentru binele sau si al companiei. Talentele nu trebuie lasate sa se risipeasca deoarece daca un om se pricepe la un lucru foarte bine, iar acest fapt trece neobservat, omul respectiv tinde sa se orienteze spre alte oportunitati care au puterea de a-l propulsa in domeniul care il intereseaza.

In acest sens, angajatorii au inceput sa investeasca in programe de training-uri specializate, workshop-uri, conferinte sau alte cursuri pentru ca angajatii lor sa se dezvolte atat pe ei cat si compania prin cunostintele dobandite.In cazul in care angajatorii nu se descurca cu planificarea cursurilor sau specializarilor de care este nevoie pentru dezvoltarea angajatiilor sai, acestia apeleaza la agentii de recrutare care oferta servicii de consultanta cu privire la aceste aspecte.

In 2019 este bine sa tinem cont de trend-urile esentiale pe care le-am mentionat anterior. De asemenea, sa ne concentram pe aceste puncte importante. Se anunta un an plin de provocari si oprtunitati pentru cei care activeaza in resurse umane.

Poti accesa acum serviciile uneia dintre firmele de recrutare de top!

Te ajutam sa gasesti acei oameni care se potrivesc cel mai bine in compania ta prin serviciul nostru de Recrutare de personal si Headhunting.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0

Evolution HCC