resurse umane
Trenduri in recrutare si resurse umane 2019
ianuarie 18, 2019
sales job
Tu crezi ca leadershipul este usor?
martie 20, 2019

Reconversia profesionala este un proces tot mai des intalnit in cariera, in momentul in care noi ca oameni ne dorim o schimbare partiala sau totala a domeniului de activitate.

De ce alegem sa facem aceasta schimbare?

De multe ori se intampla sa ne intrebam daca drumul profesional pe care l-am ales ne va ajuta la dezvoltarea noastra, daca ceea ce profesam ne reprezinta pe noi ca si oameni.

In cazul in care activitatea pe care o desfasuram din punct de vedere profesional nu corespunde sau nu mai corespunde cu asteptarile noastre in plan profesional, atunci este necesar un proces de reconversie.

Evaluam contextul profesional si identificam factorii ce creeaza nemultumirile. Daca constientizam ca natura activitatii profesionale desfasurate este factorul disturbator, este timpul sa ne cream un nou plan de cariera, sa identificam care este zona profesionala de interes. Putem vorbi chiar de transformarea unui hobby in job. Pasiunile pe care le avem ne definesc intr-o oarecare masura personalitatea si motivatia intrinseca, fapt ce ajuta la dobandirea unor cunostinte si competente intr-un domeniu.

Cheia in acest proces este construirea unui plan de cariera deoarece confera o vizibilitate in raport cu etapele si instrumentele necesare pentru a face aceasta schimbare profesionala.

Este important sa constientizam ca, chiar daca migram catre o noua zona profesionala, indiferent de context, experienta profesionala acumulata anterior, studiile, cursurile pot fi folosite cu perspectiva. Insa pentru a avea rezultatele dorite, se recomanda cursuri de specialitate sau programe de training care sa ajute la acumularea cunostintelor necesare pentru a putea profesa in noul domeniu de activitate.

 

Oportunitatile de job exista , doar este nevoie sa ne focusam pe ceea ne dorim sa facem de acum inainte. Sa apelam la toate canalele relevante de joburi pentru a ne spori sansele, de a cerceta piata muncii si de ce nu, de a discuta cu persoane ce activeaza in ariile de activitate care ne-au manifestat interes, pentru a intelege mult mai acurat activitatea specifica. Putem apela la specialisti in domeniu pentru a ne ghida si a ne facilita procesul de identificare a zonei profesionale de interes, deoarece primim sustinerea necesara din partea lor, fara a ne influenta deciziile.

Avand in vedere ca latura profesionala are o prezenta importanta in viata noastra si influenteaza de asemenea viata personala, este important sa fim multumiti si pasionati de munca noastra. Schimbarea presupune la inceput un efort sustinut, ne scoate din zona de confort dar contribuie la dezvoltarea noastra si pe termen mediu si lung cu siguranta se va dovedi benefica atat pentru tine ca si persoana cat si pentru cei din jurul tau.

Poti accesa acum serviciile uneia dintre firmele de recrutare de top!

Te ajutam sa gasesti acei oameni care se potrivesc cel mai bine in compania ta prin serviciul nostru de Recrutare de personal si Headhunting.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0

Evolution HCC