engagement candidati
Mai mult engagement cu potentialii candidati
decembrie 4, 2018
resurse umane
Trenduri in recrutare si resurse umane 2019
ianuarie 18, 2019

Catalizatorul productivității la locul de muncă: Muzica

Dacă intrați în birou și vă vedeți colegii sau managerul ascultând muzică, îngrijorarea nu își are locul! Toată lumea încă își face treaba, chiar dacă ascultă un anumit gen de muzică, atâta tot, că o face mai bine. Tot mai mult, muzica este considerată un instrument de management, menit să îmbunătățească atât productivitatea cât și starea mentală și psihologică a angajaților. În acest sens, statisticile arată că, 90% dintre angajați demonstrează performanțe mai bune la locul de muncă când ascultă muzică, 88% dau dovadă de mai multă acuratețe, iar 61% se declară mai fericiți și mai productivi. Acestea sunt câteva motive pentru care ar trebui să vă gândiți la o pereche de căști pe care să le aveți mereu la birou.

Căștile sunt deja în coșul de cumpărături, dar acum urmează partea cea mai interesantă, ce anume să ascultăm pentru a da un randament mai bun? Pe noi ne-au convins câteva studii, care sperăm să funcționeze și pentru voi, și anume, cel realizat de neuropsihologul David Lewis și cel de la Universitatea din Miami, care recomandă anumite genuri de muzică ținând cont de conținutul muncii. Prin urmare, dacă activitatea noastră implică munca cu cifre sau atenția la detalii, atunci putem forma o echipă bună cu muzica clasică sau sunete ale naturii, care ne vor binedispune și ne vor ajuta să ne concentrăm. Muzica pop ne poate energiza dacă avem un deadline săptămâna aceasta sau am obosit să tot introducem date ore în șir. Ruinăm stresul cu muzică ambientală, și ne simțim eroii firmei cu Empire of Angels de Thomas Bergersen, sau oricare altă muzică epică.

Este recomandat să evităm muzica cu încărcătură emoțională mare pentru a nu trezi stări melancolice care ne vor inhiba productivitatea sau piesele cu versuri ce ne pot fixa atenția mai degrabă pe refren, decât pe ceea ce trebuie să facem.

Muzica pe care o ascultăm la job trebuie să completeze armonios simbioza noastră cu locul de muncă, nu să o paraziteze.

Pentru voi care gen de muzică e sursa productivității?

Ai nevoie de ajutor in consolidarea echipei tale?

Iti doresti sa comunici eficient cu echipa ta? Alege Evolution HCC.

Ambiţia, expertiza si capacitatea noastra de a gasi intotdeauna solutia pentru rezolvarea problemelor tale prin intermediul trainingurilor si activitatilor personalizate pentru dezvoltarea si consolidarea echipelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0

Evolution HCC