inteligenta artificiala
Cum IA( Inteligenta Artificiala) ajută HR-ul?
aprilie 3, 2018
greseli de evitat
Greseli de evitat in timpul unui interviu de angajare
mai 2, 2018

A pune intrebarile potrivite sau secretele unei recrutari de succes

Sa lucrezi intr o companie de consultanta in resurse umane înseamnă in primul rând sa faci apel la o multitudine de resurse interioare pentru a-ți îndeplini cu succes task urile si a-ți atinge obiectivele la finalul fiecărei luni. 

Daca este sa ma întrebați pe mine ce anume îmi place cel mai mult intr o astfel de companie , nu as ști exact ce răspuns sa aleg mai întâi care sa exprime cât mai concis ceea ce vreau sa transmit . Tocmai de aceea o sa încerc sa punctez mai detaliat ceea ce ma tine pe mine motivata si focusată intr-o astfel de companie. In primul rând este vorba despre varietatea si complexitatea proiectelor.

Sunteti de acord cu mine ca nu ai cum sa te plictisești când ai de recrutat un manager financiar, un manager logistica, un inginer de vânzări si lista poate continua … si asta doar intr o singura luna. Faptul ca trebuie sa faci switch ul rapid de la o poziție la alta , de la un job description la altul si sa înțelegi foarte bine fiecare profil in parte este un adevărat challenge.

Apropo de aceasta înțelegere a profilului – aici este cheia din punctul meu de vedere pentru a te afla pe drumul cel bun. De ce? Foarte simplu: daca nu intelegi profilul, nu vei ști ce sa cauți si mai mult decât atât, te vei afla pe o pista total greșita , ceea ce înseamnă timp irosit degeaba fără sa ajungi sa-ți valorifici munca.

Soluția pentru a evita situațiile de acest gen este cât se poate de simpla: pune întrebările potrivite pentru a înțelege cat mai bine poziția pe care o recrutezi. Eu recunosc ca insist foarte mult cu întrebările atunci când discut cu un client, tocmai pentru a înțelege foarte bine profilul candidatului dorit in companie.

De asemenea, daca aveti de recrutat un profil tehnic e foarte important sa discutati si cu persoana implicata in in interviul tehnic deoarece ea detine raspunsurile la toate intrebarile pe care le aveti in minte in legatura cu competentele, experienta si expertiza tehnica necesara pentru a gasi candidatul potrivit. Eu obișnuiesc sa-mi întreb clientul pentru care lucrez cum  ar vedea el acest profil, daca exista un alt angajat in companie la care s-ar raporta etc..si tot asa, pentru ca întrebările nasc răspunsuri iar răspunsurile nasc la rândul lor alte întrebări.

Si doar asa putem avea the whole picture about what are we looking for because trust me there is no better feeling in the recruitment field that knowing you’ve just found the right candidate. 

Vrei sa afli secretele recrutarii, metode 100% Practice pe care le folosim la Evolution HCC cu clientii nostri?

Te putem ajuta cu o evaluare profesionista a personalului tau. Identificam problemele cele mai importante si implementam solutii eficiente, care produc performanta in echipa ta.Te ajutam sa gasesti acei oameni care se potrivesc cel mai bine in compania ta prin serviciul nostru de Recrutare de personal si Headhunting.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0

Evolution HCC