secretele unei recrutari
A pune intrebarile potrivite sau secretele unei recrutari de succes
aprilie 3, 2018
importanta comunicarii
Importanta comunicarii in procesul de motivare al angajatilor
iunie 4, 2018

Greseli de evitat in timpul unui interviu de angajare

In momentul in care sunteti in cautarea unui job este important sa cunoasteti nevoile personale, astfel incat sa aplicati la posturi si de ce nu companii care sunt de interes cu adevarat. Astfel, necesar ar fi sa va informati referitor la companiile in care va doriti sa lucrati sau privitor la un job la care intentionati sa aplicati. Dupa cum se poate deduce, informarea este foarte importanta atat in momentul in care aplicati la un job si mai ales in momentul in care va prezentati la interviu.

In categoria greselilor cele mai des intalnite in cadrul unui interviu pot fi enumerate urmatoarele:

Intarzierea

Aici din nou intervine informarea, deoarece este important sa cautati informatii referitor la locatia companiei fie pe internet, fie sa intrebati anumite cunostinte care sunt in masura sa va ofere indicatii utile. De asemenea, sa luati in calcul si timpul necesar de a ajunge la locatie, traficul sau alti factori care ar putea interveni. Evident, daca se intampla sa intarziati, indicat ar fi sa se anunte intervievatorul de acest lucru.

Imbracamintea neadecvata

Sa ne intelegem, oamenii de HR nu se asteapta sa veniti imbracat la “patru ace” sau cu haine de la un anumit brand, aceste aspecte sunt mai putin importante. Ce este important este sa aveti haine curate si calcate (daca este necesar), sa alegeti culori mai putin “tipatoare” si evident sa aveti o igiena ingrijita.

Atitudinea

Prin natura noastra umana suntem fiinte emotionale, astfel oamenii de HR nu “condamna” emotiile, ci dimpotriva empatizeaza cu emotiile candidatilor. In pofida emotiilor, este important sa se mentina un contact vizual cu intervievatorul si sa va focusati pe discutie, oferind raspunsuri clare, concise si complete. Tot la capitolul atitudine intra si mestecatul gumei in timpul interviului, de evitat acest lucru pentru ca nu veti lasa impresia dorita.

Informarea

Inca de la inceput am evidentiat rolul pe care il joaca gradul de informare asupra companiei si postului pentru care ar urma sa fiti intervievat. Astfel, este necesar sa cunoasteti activitatea angajatorului, produsele sau serviciile oferite si anumite detalii despre job. Cu un efort relativ mic, toate aceste informatii se afla la un click distanta.

Minciuna

Din dorinta de a impresiona, unii candidati mai au tendinta de a exagera referitor la experienta profesionala sau alte lucruri care i-ar pune intr-o “lumina buna” in cadrul interviului. Pe moment, “micile gogosi” pot avea efectul sau rezultatul dorit, insa este necesar sa va reamintim ca minciuna are “picioare scurte” si mai devreme sau mai tarziu adevarul tot va triumfa. Astfel, recomandarea este sa va comportati cat mai natural, nu aveti decat de castigat.

Greselile mentionate mai sus sunt printre cele mai des intalnite, dar nu sunt si singurele, astfel mai putem mentiona: lipsa intrebarilor din partea canditatului, solicita sa cunoasca salariul chiar din primele momente ale discutiei, critica la adresa vechiului sau actualului angajator, indiferent care ar fi motivele plecarii. Referitor la partea finaciara, dorim sa va precizam ca este important sa cunoasteti nivelul salarial din piata, astfel incat sa aveti capacitatea de a negocia si a obtine ceea ce meritati.

In concluzie, atunci cand va prezentati la un interviu aratati un comportament cat mai natural, fiti cat mai transparent in discutie, deoarece orice alta ”masca” este de prisos, acest lucru se aplica si in cazul angajatorilor. Purtand o masca pe durata interviului, dar si in celelalte discutii, nu facem decat sa ne mintim reciproc pe termen scurt, iar la final consecintele vor fi suportate de ambele parti: candidat-angajator.

Vrei sa aflii ultimele oportunitati profesionale disponibile de la companiile client Evolution HCC?

Daca te aflii in cautarea unui loc de munca nou sau iti doresti sa te reprofilezi in cariera, iti punem la dispozitie cele mai recente oportunitati profesionale de la companiile client cu care colaboram. Daca consideri ca esti candidatul ideal pentru una dintre pozitiile disponibile, aplica acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0

Evolution HCC