recrutare, strategii de recrutare, interviu
Strategii inovatoare in recrutare
octombrie 10, 2019
Le Dome, HCC Community, WorkTeamFun, teambuilding
Le Dome si HCC Community iti aduce echipa la inaltime
octombrie 31, 2019

Recrutarea milenialilor prin cultura organizationala

Fluxul in continua crestere a milenialilor pe piata muncii produce schimbari majore in agenda angajatorilor. Pentru a nu fi depasiti de viteza tinerilor si a tehnologiei, business ownerii trebuie sa-si regandeasca strategia organizationala. In acest fel, pentru a-si asigura productivitatea, acestia sunt constienti de noile calitati si skill-uri unice ale tinerilor. Cu toate acestea, recrutarea milenialilor nu este la fel de usoara, caci regulile difera, iar strategiile trebuie modificate in concordanta cu cerintele noilor talente.  

 

In acest sens va oferim trei sugestii pentru imbunatatirea culturii organizationale, astfel incat sa atrageti, dar si sa pastrati noiile profile:

Inovatia

 

Motivul principal pentru care este esential sa luam in calcul nevoiele noii generatii este faptul ca astazi mai mult de o treime din forta de munca este compusa din aceasta. S-a demonstrat ca tinerii apreciaza cel mai mult inovarea si creativitatea dintr-o companie in detrimentul pachetului standard de beneficii. Un studiu realizat de Deloitte a aratat ca 78% din mileniali considera inovatia vitala pentru dezvoltarea companiei. Cu toate acestea, doar 52% dintre acestia simt ca mediul de lucru actual este deschis catre schimbare.

Acestia doresc sa lucreze in companii care sunt dispuse sa le ofere angajatilor oportunitati de a ajuta la dezvoltarea organizatiei.

 

Transparenta

 

Transparenta inseamna incredere. Increderea inseamna siguranta. Siguranta asigura fidelitatea clientilor, dar si nivelul de angajament in interiorul firmei. Un studiu realizat in SUA a dezvaluit faptul ca 25% dintre angajati nu au incredere in angajatori sai. Printre modalitatile cele mai eficiente de a realiza aceasta transparenta se numara atitudinea angajatorului in raport cu performannta si productivitatea companiei, oferirea feedback-ului si crearea unei comunicari libere si sincere intre angajati si angajatori.

 

 

Flexibilitatea

 

In evaluarea potentialilor angajatori, flexibilitatea este un factor de top in luarea deciziei finale, afirma 77% dintre tineri. Acestia sustin ca un program flexibil sporeste randamentul si productivitatea. Drept exemplu, puteti sa luati in calcul ,,schimburi de tura in care angajatii sa isi aleaga cand vor incepe ziua de lucru. La prima ora de dimineata, precum 7:00 versus mai tarziu, precum 10:00. Desi pare o situatie problematica trebuie sa privim imaginea de ansamblu. Productivitatea angajilor este mai importanta decat orele standard de lucru.

De asemenea, o alta posibilitate pe care o puteti aborda, si pe care si noi, cei din echipa HCC o aplicam, este home office. O data sau de doua ori pe luna( in functie de interesele fieca) puteti sa le acordati angajatilor sa lucreze de acasa. Tot ceea ce conteaza este ca la finalul zilei toate task-urile sa fie indeplinite.

Poti accesa acum serviciile uneia dintre firmele de recrutare de top!

Pentru atragerea celor mai buni candidati si garantia unei recrutari de succes pueti apela cu incredere la echipa noastra de Recrutare de personal si Headhunting.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0

Evolution HCC