Strategii de negociere, de la frica la reusita
octombrie 9, 2019
recrutarea milenialilor, strategii de recrutare, cultura organizationala
Recrutarea milenialilor prin cultura organizationala
octombrie 30, 2019

Dezvoltarea tehnologiei a adus schimbari in toate domeniile de activitate. In consecinta, nici departamentul de HR si de recrutare nu au fost excluse. Competitia apriga a determinat departamentele sa aplice strategii inovatoare pentru a capta atentia posibililor candidati.

Din acest motiv, este necesara o constanta atentie indreptata spre cultura organizationala, spre brand si, mai ales, spre strategii de recrutare care sa convinga candidatul sa doreasca pozitia vacanta. In acest sens, va oferim 3 sugestii de modificare sau imbunatatire a procesului de recrutare.

1. POTENTIALUL ESTE MAI IMPORTANT DECAT EXPERIENTA

 

Multe organizatii isi schimba perspectiva, indepartandu-se de criteriul de angajare bazat pe experienta. Caracteristicile vizate sunt aptitudinile, gandirea critica, capacitatea de a rezolva provocarile, dar si de a putea lucra in situatii-limita. Cu toate acestea, interviatorii cauta potentialul si sunt dispusi sa lucreze impreuna pentru dezvoltarea calitatilor fiecarui candidat.

 

Asadar, recomandam sa ascultati cu atentie candidatii si sa vedeti daca puteti maximiza aptitudinele deja existente, indreptand atat omul, cat si compania spre evolutie.

 

2. DIVERSITATEA ESTE ESENTIALA

 

Pentru a avea succes si o firma constant productiva, personalul trebuie sa fie cat mai diversificat. Asigurati-va ca angajati oameni cu diferite studii, cunostinte, capacitati, culturi si personalitati. Fiecare trebuie sa isi aduca aportul, dar intr-o maniera diferita, cu perspective noi. Toti stim cat de eficient este brainstorming-ul. Mixarea inoveaza.

 

 

 

3. CREEAZA UN MEDIU PROPICE

 

Cum spuneam si la inceput, noile generatii sunt diferite. Se cauta un scop, o motivatie. Oportunitati care sa faca diferenta. Este important sa observe ca reprezinta mai mult decat o simpla piesa dintr-un mecanism.

 

Va oferim cateva valori pe care mileniarii le cauta si apreciaza:

 

❶ certitudinea ca de-a lungul carierei vor invata si vor creste profesional, beneficiind de diferite oportunitati

integrarea intr-o echipa care sa imparta aceleasi valori

❸ un mediu stimulent, flexibil si antrenant si deschis

❹ posbilitatea ca ideile lor sa fie ascultate, intelese si luate in considerare

recunoasterea si recompensarea eforturilor lor, in momentul in care sunt productivi si fac munca de calitate

 

Poti accesa acum serviciile uneia dintre firmele de recrutare de top!

Pentru atragerea celor mai buni candidati si garantia unei recrutari de succes pueti apela cu incredere la echipa noastra de Recrutare de personal si Headhunting.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0

Evolution HCC