interviul structurat
Competentele sub lupa in interviu
septembrie 20, 2017
Cum sa imi cresc afacerea, evaluare de personal. HCC
Cum sa imi cresc afacerea? Investeste in training-uri
septembrie 28, 2017

Cum alegi firme externalizate de recrutare personal?

La ce sa fii atent daca vrei sa externalizezi recrutarea de personal in compania ta?

Vrei sa angajezi si ai decis sa externalizezi aceasta portiune unei firme care se ocupa cu recrutarea de personal? Deja, doar pentru ca te-ai decis sa primesti ajutor din partea unui grup de experti, esti cu mult in fata companiilor care rezolva doar simptomele, nu si cauzele problemei, cele care nu rezolva niciodata cu adevarat problema recrutarii. Afla cum alegi firme externalizate de recrutare personal si la ce sa fii atent.

 

  1. Rezultate: ce spun cifrele

Rolul oricarui tip de investitie intr-o companie este sa fie rentabila. Cat investesc? Ce rentabilitate am? In cat timp? Cei mai buni manageri stiu asta. Pragmatismul ar trebui sa fie foarte important si pentru un departament de recrutare externalizat. Ca de altfel, pentru orice companie B2B. Cum poate garanta compania de recrutare rezultatele pe care le promite? Ce spun cifrele? Cati clienti a avut/ are compania de recrutare? Care este rata de succes? Care sunt punctele forte ale companiei cu care vrei sa colaborezi in ceea ce priveste recrutarea?

 

  1. Testimoniale: ce spun clientii

Testimonialele sunt un instrument foarte bun pentru a vedea ce spun alti clienti care au colaborat cu compania de recrutare care te intereseaza. Testimonialele nu te ajuta sa vezi doar ce spun clientii, ci si ce cred si ce simt clientii in legatura cu compania.

Oamenii iau decizii pe baza a ceea ce cred si simt, nu pe baza a ceea ce spun. In aceasta directie, testimonialele video iti ofera cele mai multe date relevante. Cu cat mai multe testimoniale video, cu atat mai bine.

  1. Claritate: procesul de recrutare

Esti pe punctul de a alege compania care pune la treaba un departament specializat si externalizat de recrutare la dispozitia ta.

Unul din elementele cele mai importante, care poate sa functioneze ca si garantie, este nivelul de organizare si claritate in ceea ce priveste intreg procesul de recrutare. Claritatea procesului (pentru compania de recrutare si pentru tine) este direct proportionala cu rezultatele pe care le vei obtine.

Compania iti informatii scrise despre intreg procesul, detaliat, clar, bazat pe cifre sau primesti informatii generale, insuficiente? Fii atent la acest aspect.

 

  1. Oameni buni sau rezultate rapide?

Un lucru care se intampla foarte des atunci cand cautam oameni pentru companiile noastre, e ca ii vrem acum, „ieri, daca se poate”, si pe cei mai buni.

Este de inteles acest lucru, avand in vedere ca o companie nu poate sa existe fara angajati. Totusi, rezultatele rapide nu sunt intotdeauna si cele mai bune. Daca departamentul de recrutare externalizat iti poate oferi rezultate foarte bune si repede, excelent. Daca insa este nevoie de timp (si e nevoie) acorda-le incredere si asteapta sa vezi primele rezultate. Recrutarea este un proces care ia timp.

Ce preferi, angajati mediocrii care pleaca sau pe care ii concediezi dupa prima luna sau angajati performanti, care aduc plus valoare in companie? Ai rabdare, dar, in acelasi timp, vezi in ce masura departamentul externalizat isi tine promisunile si livreaza rezultate.

Daca ai nevoie de un departament de recrutare externalizat pentru afacerea ta

Care sa urmareasca eficienta si performanta angajaţilor si a organizatiei, sa te ajute sa castigi timp, sa gasesti oameni potriviti, ai nevoie de o restructurale de personal sau nu ai implementat o metoda eficienta de evaluare, noi, la Evolution HCC oferim servicii complete de HR. Totodata, functionam ca depamrtament de recrutare personalizat pentru o parte din clientii nostri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0

Evolution HCC