sales job
Tu crezi ca leadershipul este usor?
martie 20, 2019
employer bra
Cum facem o recrutare de personal pentru Generatia Z?
septembrie 2, 2019

Despre firmele de Recrutare Personal si Headhunting din Romania

Continuam seria articolelor despre procesele de recrutare si modul in care actionam noi ca firma de recrutare personal in Romania dar si pe proiectele de headhunting.

Recrutarea este un proces tot mai dificil si de durata, ceea ce se traduce in costuri ridicate. Dureaza intre 21 de zile si 90 de zile iar un proces de headhunting poate sa dureze si pana la un an, asta in cazul in care doriti cei mai buni candidati de pe piata.

Sfatul nostru este sa nu va grabiti cand incepeti un proces de recrutare, primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa va inarmati cu foarte multa rabdare si sa va creati o strategie pe termen lung care sa includa promovarea pozitiei, a fimei dar si a echipei in care va lucra urmatorul coleg. 

Incepeti cu profilul candidatului cautat, acesta trebuie sa fie cat mai detaliat astfel incat la final sa reiasa publicul tinta si care este piata.unde exista astfel de persoane: in ce medii se invarte, ce obiceiuri si hobbyuri are dar care sunt si interesele candidatului. Apoi veti stabili canalele de recrutare cat si bugetul de care aveti nevoie. 

De-a lungul timpului ne-am dat seama ca ceea ce transmitem candidatilor in scris sau verbal este important insa cel mai esential aspect consta in felul in care o facem si ce cuvinte folosim si sub ce forma. Totul tine de o strategie bine conturata si organizata care se invarte in jurul proceselor de persuasiune si legile psihologice care creeaza empatie si engagement. Spuneti-va povestea sincera cu emotie , evitati povestile tehnice invatate pe de rost care nu transmit nimic. 

Deja bine cunoscuta recrutare activa, care inseamna cautareaq candidatilor si realizarea de search-uri pe diferite canale sau site-uri de joburi reprezinta singura cale de a ajunge sa inchizi un proiect de recrutare prin angajarea celui mai potrivit candidat din piata. In acest tip de recrutare este important si networking-ul, ajuta mult la rapiditatea obtinerii unor recomandari,asadar va recomandam sa  incercati sa aveti o retea cat mai mare de conexiuni atat in online cat si in offline.

Anunturile sunt si ele bune, adica recrutarea pasiva, insa nu sunt suficiente, iar daca sunt promovate, adica platite, au un efect mai mare, atat pe Facebook, Google Ads cat si pe LinkedIN.

Pentru joburile de IT, Ingineri, Sales, HR, Contabilitate, Management puteti folosi cu succes Linkedin Recruiter Lite.

Noi ne focusam atentia pe calitatea procesului insa suntem foarte atenti si la eficienta pentru ca timpul este singura resursa neregenerabila si trebuie sa avem mare grija de ea pentru ca lucurile sa decurga cat mai bine. 

Daca aveti intrebari sau va doriti sa comunicati cu noi ne puteti scrie pe  office@evolution-hcc.ro 

Poti accesa acum serviciile uneia dintre firmele de recrutare de top!

Te ajutam sa gasesti acei oameni care se potrivesc cel mai bine in compania ta prin serviciul nostru de Recrutare de personal si Headhunting.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0

Evolution HCC