angajat
La ce sa ma astept dupa ce m-am angajat?
septembrie 13, 2017
Interviul de Recrutare
Vrei sa prezici performanta candidatilor? Interviul de Recrutare
septembrie 19, 2017

Dreamjob, Job-ul ideal, Job-ul de vis? De ce am dificultati in a-l obtine?

Pot gasi job-ul ideal?

Avem birouri regionale in Timisoara, Cluj-Napoca, Iasi si Sibiu. Vin inspre noi foarte multi oameni (persoane fizice sau persoane din companii) pentru a gasi angajatii cei mai potriviti sau pentru a gasi job-ul la care viseaza. Azi raspundem la intrebarea “De ce intampin dificultati in a-mi gasi job-ul ideal?”

 

  1. Pot gasi job-ul ideal sau mai bine renunt?

Pentru a-ti raspunde la aceasta intrebare, e foarte important sa poti descrie intr-un mod cat mai concret si realist ce iti doresti.

Concret = In cat mai multe detalii

Realist = Afla nevoile companiilor pe care le vanezi si conecteaza-le cu cu ceea ce stii sa faci.

 

  1. De ce dureaza atat de mult? Unde e problema?

Procesul de angajare, dupa cum ii spune si numele, este un proces. Asta inseamna ca este alcatuit din mai multe etape aflate intr-o secventa logica. Ce vreau sa spun? Nu poti sa sari peste etape. Daca dureaza, e foarte posibil sa omiti ceva.

  • ai atitudinea potrivita pentru job?
  • ce te recomanda? de ce esti mai bun decat ceilalti candidati?
  • iti doresti cu adevarat job-ul sau cauti haotic, fara sa vrei cu adevarat sa fii parte dintr-o echipa?
  • stii sa faci ceea ce compania are nevoie? daca nu, esti dispus sa te pregatesti prin training-uri specifice?
  • cate ore aloci cautarii?
  • alternezi metodele prin care aplici la job-urile pe care ti le doresti? daca ceva nu functioneaza, e foarte posibil ca nu tu sa fii problema, ci metoda pe care o folosesti sa nu fie potrivita in acest moment
  1. Este concurenta prea mare?

Poate te intrebi daca ai sanse reale in fata celorlalti candidati, despre care crezi ca sunt mult mai buni decat tine? Este o chestiune de perspectiva. Daca tu nu crezi in abilitatile tale, de ce ar face-o angajatorul tau? Concentreaza-te pe ceea ce stii si poti deja si nu renunta dupa primele refunzuri. Fiecare angajator va aprecia altceva la tine.

 

  1. Cine ma poate ajuta pentru a scurta timpul de cautare?

Am lasat aceasta a patra intrebare la final, pentru ca este mult mai de calitate decat primele trei. Daca in primele cazuri, te aflai intr-o pozitie de inferioritate (auto-indusa), o data cu aceasta intrebare, esti dispus sa primesti ajutor. Daca nu reusesti ceva, invata de la oameni care au obtinut deja ceea ce vrei si tu sa obti. Cei mai multi dintre ei sunt gata sa iti ofere din timpul lor, daca esti decis in ceea ce priveste obiectivul tau.

Daca inca nu stii unde sa cauti ajutorul de care ai nevoie

La Evolution HCC iti oferim consultanta gratuita, pentru a te ajuta sa identifici si sa obti job-ul care ti se potriveste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0

Evolution HCC