recrutare
Primii pasi in recrutare
decembrie 13, 2019
home office
O noua abordare de home office
martie 18, 2020

5 Aspecte esentiale pentru o cariera in resurse umane

5 Aspecte Esentiale pentru o Cariera in Resurse Umane

În articolul de față vom enumera și descrie câteva aspecte de care trebuie să țineți dacă vă doriți o cariera in resurse umane.

1.NETWORKING

Rețeaua de networking, lista de contacte, relațiile formate și conservate sunt extrem de valoroase.

2.PERSEVERENȚA ȘI VOINȚA

,,După ani de muncă, consider că perseverența a fost una dintre calitățile mele de bază, fără de care nu aș fi putut să reușesc. Fără perseverență, fără un plan bine croit, fără continuitate și acțiune zilnică nu este posibil să reușești. În momenul în care înveți să nu te dai bătut, atunci poți reuși orice.” spune Geo Ivanov în cartea sa, Primii pași în recrutare. 

3.DISCIPLINĂ ȘI ORGANIZARE

Disciplina presupune să faci lucrul la care dorești să excelezi constat, zilnic, să devină un obicei și o rutină.

Your future is defined by what you do TODAY. EVERYDAY.

,,Organizarea presupune ca fiecare membru al echipei să își cunoască perfect responsabilitățile și îndatoririle. Să își stabilească targeturi zilnice, săptămânale, lunare și anuale. În acest fel se va observa activitatea și evoluția fiecăruia și se va putea cântări distanța dintre ceea ce se vrea a face și ceea se face cu adevărat.”

4.ATITUDINEA POZITIVĂ

Atitudinea pozitiva ajută la transfertul de emoție. Suntem atrași de persoanele care au o atitudine pozitivă și înclinăm să îi respingem pei cei negativiști și pesimiști. Recruiterii influențează oamenii, iar responsabilitatea lor este de a-i inspira pe candidați. Ei vor simți ceea ce simt și recruiterii. Prin aceastăp prismă vor înțelege cum este să își iubească meseria și cum se poate face o treabă impecabilă.

5.NEGOCIERE ȘI VÂNZARE

Un bun recruiter trebuie să dețină mai multe skill-uri, printre care și capacitatea de a negocia și de a vinde. Oamenii de vânzări știu cum să comunice, se adaptează repede la diferite situații, știu cum să facă dintr-un străin un prieten și, cel mai important, nu accepta un refuz.

Pentru a concluziona, care sunt rezultate anticipate în urma lecturării?

▪ Șeful/ clienții vă vor asculta cu adevărat;

▪ Colegii vă vor aprecia și chiar vă vor urma;

▪ Ideile voastre vor fi luate în considerare;

▪ Familia va fi mândră de evoluția voastră.

Iti doresti sa te dezvolti profesional si personal? Training-urile specializate HCC sunt create special pentru cei care isi doresc sa ajunga la alt nivel in cariera!

Daca vrei sa inveti sau sa aprofundezi subiecte relevante in dezvoltarea ta profesionala, Scoala Practica HCC iti ofera o gama larga de programe de training-uri specializate din carte poti sa alegi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0

Evolution HCC