Le Dome, HCC Community, WorkTeamFun, teambuilding
Le Dome si HCC Community iti aduce echipa la inaltime
octombrie 31, 2019
HCC and Transylvania College, Recruitment Workshop
noiembrie 18, 2019

Automotivarea si atingerea potentialului maxim la job

Fluctuatia de personal de pe piata muncii a transformat subiectul motivariii intr-o cotroversa.  Atat angajatorii, cat si departamentele de HR abordeaza diferite tehnici si incearca sa gaseasca cele mai bune solutii pentru a combate stresul si a creste productivitatea.  Cu toate acestea, motivarea extriseca, care apare in urma renumeratiilor nu poate functioa la nesfarsit. Din acest motiv trebuie sa luam in considerare ideea automotivarii. Dupa ce vom afla cum sa ne motivam singuri, atunci ne vom atinge potentialul maxim, atat pe plan profesional, cat si pe cel personal. In acest sens va oferim cateva idei  care speram ca va vor creste entuziasmul si vor diminua stresul.

1.Tine cont de realizarile tale!

Intr-un carnetel sau chiar in telefon iti poti alcatui doua liste: una cu obiective( zilnice/ saptamanale/ lunare) si una cu cele pe care le-ai indeplinit. In acest mod  iti vei putea observa realizarile, ceea ce te va ajuta sa iti recunosti meritele. De asemenea, daca task-urile neindeplinite se repeta, iti poti forma o imagine despre ceea ce iti place sa faci si ceea ce nu, iar in acest mod iti poti reprioritiza sarcinile.

Mai mult decat atat poti tine cont cu ceea ce ai invatat la locul de munca, si vei putea analiza parcursul si evolutia ta.

2.Sarbatoreste-te!

Realizarile, indiferent de nivelul de dificultate, trebuie tot timpul sarbatorite. Apreciaza-ti efortul si recompenseaza-te. Poti sa iti cumperi ceva ce iti doreai de mult, sa mergi intr-un citybreak, sa te rasfeti cu o cina sau o zi la spa. Orice functioneaza pentru tine. In acest fel, subconstient, vei asocia reusita/ indeplinirea unei sarcini cu un moment de relaxare.

Key Account Manager

3.Nu-ti uita scopul!

Uneori pierdem din vedere ceea ce vrem cu adevarat. In momentul in care ne lasm prinsi de rutina zilnica, deveni obositi si motivatia scade. Asadar, sfatul nostru este sa gasesti o modalitate prin care sa ai mereu in minte deziratul tau. Poti face asta printr-un motto sau iti poti seta  o poza/ un citat ca background la telefon/ laptop.  Vei ajunge la obiectivele tale profesionale prin pasi maruti. Tot ceea ce faci azi si tot ceea ce inveti te va ajuta cu siguranta in viitor!

4.Esecul nu exita decat in mintea ta!

Din frica de a gresi, multi oameni nu incearca lucruri noi, nu isi asuma riscuri si raman blocati in zona de confort. Dar pentru a obtine rezultate diferite, mai bune, trebuie sa iei masuri noi, sa faci ceea ce nu ai facut anterior. Scapa de teama esecului si elimina barierele pe care ti le pui singur. Fa ceea ce consideri ca este bine, chiar daca nimeni nu a facut-o inainte. Ofera-i valoare jobului tau. 

5.Gaseste-ti un hobby!

Un hobby este cel mai bun prieten cand vine vorba de iesirea din rutina zilnica. Exploreaza si alte zone, indiferent ca vorbim despre arta, stiinta sau sport. Inscrie-te la cursuri despre  subiecte care nu se regasesc in activitatea ta zilnica. Citeste despre ce te intereseaza sau practica sporturi pe care nu le-ai incercat pana acum sau exploreaza-ti creativitatea.

Pentru noi aceste lucrui functioneaza si speram sa aiba un impact pozitiv si asupra voastra. Daca voi aveti  alte mijoace de automotivare, asteptam cu inters secretele voastre! 🙂

Training-uri specializate HCC! Alege tematica pe care iti doresti sa o aprofundezi.

Vrei sa inveti mai multe despre automotivare dar si despre alte subiecte relevante in dezvoltarea ta profesionala? Scoala Practica HCC iti ofera o gama larga de programe de training-uri specializate din carte poti sa alegi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0

Evolution HCC