Care sunt reguliele de aur pentru o recrutare de succes?
august 15, 2017Atitudinea castigatoare sau CV-ul potrivit?
august 16, 2017Cum iti poti motiva angajatii?
Te-ai gandit vreodata de ce angajatii tai par demotivati la locul de munca? De ce par ca nu isi mai dau interesul la fel cum o faceau in primele luni de munca? In acest articol iti prezentam cum poti spori motivatia angajatilor la locul de munca. Multi angajatori considera ca partea financiara este cel mai motivant factor si ignora alte semne care pot afecta starea celui angajat la locul de munca.Daca acestor semne nu li se acorda importanta in timp util productivitatea va scadea astfel ducand la neindeplinirea obiectivelor propuse.
Asadar, in spatele demotivarii angajatilor la locul de munca se ascund urmatoarele semne care nu ar trebui ignorate:
-
Lipsa de apreciere : Acest factor se refera la recompensa care nu e de natura materiala. Angajatii se pot simti multumiti de salariu dar cu toate acestea nu se simt destul de apreciati. In aceasta circumstanta, liderul ar trebui sa le arate tuturor persoanelor care muncesc o doza de apreciere si recunostinta pentru munca depusa, astfel incat cel care lucreaza sa nu aiba senzatia ca munca sa nu e remarcata.
-
Lipsa responsabilitatilor: Cel mai adesea liderul incearca sa preia o mare parte din responsabilitatile angajatilor sai fara a-i lasa pe acestia necontrolati. Acest fapt poate creea neplaceri anumitor persoane pentru care autonomia este un factor esential in munca pe care o depune.
-
Nu li se cere feedback: Intotdeauna este recomandat sa ceri si parerea angajatilor cand vine vorba de o idee, o schimbare sau orice alt gen de decizie. Prin acest fapt se evidentiaza importanta muncii in echipa.
-
Lipsa comunicarii : Pentru a se putea forma o echipa performanta este necesara comunicarea intre toti membrii grupului. In acest scop, este recomandata organizarea unor team building-uri sau a altor activitati de grup care ajuta la sporirea relationarii intre toti membrii grupului.
-
Munca nu este distribuita in mod egal: Stilul potrivit de leadership este reprezentat de omul care cu toate ca detine controlul unei organizatii stie sa imparta sarcinile in mod egal, fara a crea diferentieri intre membrii echipei. Acest factor este necesar pentru a-i determina pe toti angajatii sa lucreze pentru indeplinirea unui obiectiv comun.
Avand in vedere acesti factor care pot influenta nivelul de motivare al angajatului la locul de munca, ar trebui retinut si faptul ca stilul de leadership conteaza foarte mult cand vine vorba de acest subiect. Un lider pe masura ar trebui sa contureze in mintea angajatilor cultura organizationala a companiei si sa fie prezent in sfera celor care muncesc pentru ducerea la bun sfarsit a sarcinilor.