Manager logistica Cluj Napoca
Ce trebuie sa faci ca sa sporesti motivatia angajatilor la locul de munca
august 16, 2017
Canale de recrutare: Eficienta canalelor de recrutare clasice
august 18, 2017

Atitudinea castigatoare sau CV-ul potrivit?

Ce conteaza mai mult: atitudinea sau CV-ul?

Ati intalnit recent candidati cu experienta profesionala ideala pentru o pozitie pe care o aveati in lucru insa interactiunea din timpul interviului a scos la lumina reactii si atitudini care ridica semne de intrebare?
Vom considera ca da, pentru ca experientele in recrutare sunt de multe ori similare.

Noua ni se intampla des sa avem in interviu candidati potriviti profesional, cu background foarte asemanator celui solicitat de angajator, cunostinte relvante in domeniu, networking foarte bun in zona de interes, loialitate – 5, 6, 7 ani la ultimul loc de munca, asa cum apare in CV, dar cu tendinte de manipulare a conversatiei, cu comportamente nepoliticoase in timpul interviului, cu toleranta scazuta la frustrare sau cu o atitudine mult prea degajata pentru contextul interviului.

Profilul profesional nu inseamna intotdeauna totul pentru un candidat potrivit. In calitate de recruiteri, avem in vedere multe alte zone pe care le sondam in interviu. Ne asiguram de fiecare data ca cei 5, 6, 7 ani in ultima companie au decurs bazati pe loialitate si nu pe motivatia financiara, ca
acel candidat s-a implicat activ si a adus inovatie in activitatea lui profesioanala. Verificam daca cei 5, 6, 7 ani au implicat sau nu nenumarate alte interviuri care nu s-au finalizat conform asteptarilor. Acestea sunt doar cateva exemple.

Consultanta in resurse umane vizeaza si oferirea de sugestii pentru selectia candidatilor, nu doar livrarea CV-urilor incadrate in tiparul dorit de angajator. Exista multe aspecte care nu reies din CV, insa pot aduce un minus sau un mare plus candidatului din lisa scurta. Vorbim despre atitudini si comportamente.

Reusita unui angajat se bazeaza pe performantele sale iar performantele sunt sustinute pe termen lung de atitudinea potrivita. Avem exemple de angajati performanti dar epuizati la job asa cum avem exemple de angajati proactivi si implicati cu performante scazute, pentru ca nu cred in serviciile pe care le ofera. Atitudinea potrivita unui anumit job poate garanta ca acel candidat va
face performanta pe domeniul de interes pentru el, poate transmite clientilor servicii de calitate si poate duce imaginea companiei la un alt nivel, chiar si fara experienta specifica intr-un domeniu de nisa.

Performanta sustinuta de un background atitudinal potrivit reprezinta un avantaj de business semnificativ. Potentialul unui candidat de a performa cu efort sustinut compenseaza pentru lipsa de cunostinte in domeniul specific job-ului si poate prezice ca el va avea capacitatea sa invete informatiile relevante domeniului si ca va reprezenta compania cu succes, pentru ca atitudinea lui in alte contexte similare (nu identice) a demonstrat asta. Castigul companiei care investete intr-un angajat cu atitudine potrivita poate fi mult mai mare decat cel al unei companii care alege un candidat de la care se asteapta sa preia pozitia eficient din prima zi.

Abilitatile interpersonale pot sustine un mediu de lucru pozitiv si relatii profesionale de succes. Un candidat care a livrat pizza 2 ani poate fi un sef de magazin eficient, proactiv si motivat, chiar daca nu a mai condus niciun punct de lucru pana la momentul interviului. Potentialul unui candidat de a intelege cum atitudinea lui nepotrivita fata de colegi si eventuali clienti poate afecta viitorul companiei in care el este parte, poate insemna un castig mai mare decat economia imersiunii sale eficiente in cazul in care profesional, nu are experienta identica dintr-o companie concurenta.

Atitunea de consultant potrivita si eficienta ar fi aceea de a motiva alegerea unui candidat astfel incat angajatorul sa inteleaga exact motivele pentru care mizam pe potentialul lui. Intelegand ca angajatorul are nevoie de un candidat ieri si ca are nevoie de un candidat care sa preia 100% atributiile job-ului, nu ne ajuta sa ii oferim cea mai buna solutie alegand un candidat de pe aceeasi pozitie de la o companie concurenta. Acest proces poate fi eficient, chiar functioneaza foarte bine in unele cazuri. Totusi, contextual vorbind, consultanta in resurse umane trebuie sa isi rafinezepotentialul atitudinal de a evidentia si sustine in procesele de recrutare si candidati fara experienta stricta, dar cu atitudinea castigatoare.

Ai nevoie de ajutor in Recrutare si Consultanta?

Vrei sa ai rezultate mai bune si mai rapide in ceea ce priveste angajarea oamenilor care se potrivesc cel mai bine in compania ta? Alege Evolution HCC. Ambiţia, expertiza si capacitatea noastra de a gasi intotdeauna candidatul potrivit ne face un partener de incredere pentru orice tip de afacere, in recrutarea si selectia personalului, evaluarea de personal cat si traininguri personalizate pentru dezvoltarea echipelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0

Evolution HCC