atitudine sau cv
Atitudinea castigatoare sau CV-ul potrivit?
august 16, 2017
schimba domeniul de activitate
De oamenii isi schimba domeniul de activitate si rolul la 180 de grade?
august 22, 2017

Canale de recrutare: Eficienta canalelor de recrutare clasice

Ce canale de recrutare sa folosesc?

Recrutarea a devenit pricipala provocare a industriei HR. Asta spun specialistii in domeniu. Dupa un indelung studiu realizat de o companie de specialitate, aflam ca performanta pe canale de recrutare clasice a ajuns la 38%.

Dificultatile intampinate in gasirea angajatilor potriviti, ii determina pe recrutori sa se declare nemultumiti, de performanta canalelor clasice de recrutare. Intrebarea totusi ramane aceeasi, Cum gasim personalul de care au nevoie tot mai acut companiile care sunt in proces de dezvoltare.

In momentul in care ne folosim de clasicul anunt pe care il postam cu criteriile generale ale unei fise de post, vom avea rezultate minime, prin urmare pentru a ne atinge obiectivele avem nevoie de o baza de date solida.

La momentul actual companiile de recrutare si-au construit o baza de date a potentialilor candidati din screening-ul online.

Fiind o lume in continua dezvoltare, cu o tehnologie care evolueaza de la zi la zi, unde informatia este mai accesibila ca oricand, oamenii incearca sa tina pasul, iar vechiile metode devin uzate, chiar uitate.

Avand acces la informatie gratuit in cadrul online, este de datoria noastra sa ne folosim de ea. Odata cu aceasta evolutie, companiile au devenit tot mai pretentioase in legatura cu candidatul perfect, iar gasirea lui a devenit din ce in ce mai anevoioasa din selectarea din sute de candidati pe care ii gasim pe internet.

Recrutarea pe internet dispune de foarte multe site-uri de unde isi poate selecta candidatii, dar deasemenea au devenit o sursa importanta chiar si canalele de socializare, deoarece acestea sunt cele mai utilizate de intreg mapamondul, unde isi expun viata personala care a devenit un criteriu necesar in recrutare.

Canalele de recrutare ofera posibilitate de a face networking cu o multime de profesionisti care pot fi selectati si se potrivesc domeniului cautat. Aici candidatii pot redacta direct experienta anterioara, precum si proiectele care le-au desfasurat.

Nu ezita sa apelezi la profesionisti in recrutare si headhunting, deoarece acestia sunt specializati in a-ti oferii profilul pe care nici tu nu stiai ca il ai si sunt determinati in a cauta candidatul perfect conform unor criterii bine determinate din punct de vedere profesional si psihologic.

Ai nevoie de ajutor in Recrutare si Headhunting?

Vrei sa ai rezultate mai bune si mai rapide in ceea ce priveste angajarea oamenilor care se potrivesc cel mai bine in compania ta? Alege Evolution HCC. Ambiţia, expertiza si capacitatea noastra de a gasi intotdeauna candidatul potrivit ne face un partener de incredere pentru orice tip de afacere, in recrutarea si selectia personalului, evaluarea de personal cat si traininguri personalizate pentru dezvoltarea echipelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0

Evolution HCC