de ce pleacă angajații
De ce pleacă angajații și cum poți evita acest lucru
mai 2, 2017
echipa fenomenală
Valori și rigoare personală. Echipă fenomenală
mai 10, 2017

Cum poți să te asiguri că ai o echipă performantă?

Vrei o echipă performantă? Știi probabil că ședințele, întâlnirile, discuțiile, pot consuma foarte mult timp. În plus, este demonstrat științific că o persoană are nevoie de cel puțin 15 minute, după ședință pentru a intra sau reveni în starea de flow. Asta înseamnă timp pierdut și mai ales pierderea focusului.

Astăzi însă vreau să vorbim despre un tip de întâlnire scurtă, învățată de la Răzvan Căzănescu și care te poate ajuta enorm, dacă este aplicată corect.

Este vorba de promisiunea zilnică.

Întâlnirile cu echipa durează 5 minute (fără excepții). Fiecare membru din echipă, stând în picioare, va spune 3 lucruri:

  1. Care a fost promisiunea zilei de ieri și dacă a îndeplinit-o (fără să intre în detalii)
  2. Ce reușite sau provocări a întâmpinat (maxim 3)
  3. Care este promisiunea zilei de azi

Dacă sunt probleme de rezolvat, se stabilește o întâlnire separată cu cei implicați.

Asta e tot. Dacă vrei să faci lucrurile și mai eficiente, poți stabili un obiect (de exemplu, o minge medicinală) pe care membrii echipei să o dea de la unul la celălalt, după ce au răspuns celor 3 puncte. Astfel, vor fi obligați să nu intre în detalii inutile, să își asume și să treacă la treabă, după ce au admis în fața celorlalți ce au făcut, ce nu au făcut și ce vor face.

Se vor simți responsabili să acționeze și vor simți că împreună luptă pentru ceva.

Asigură-te că stabiliți promisiuni clare, concrete, măsurabile, nu generalități și un sistem de recompense și sancțiuni, după un anumit număr de promisiuni respectate sau nerespectate.

Care sunt beneficiile imediate?

  1. Rezolvi problema întâlnirilor interminabile care nu aduc rezultate
  2. Eviți ca angajații să fie plictisiți/ demotivați de aceste întâlniri
  3. Ai o soluție simplă și concretă pentru a vedea dacă și cum anume progresează echipa ta
  4. Creezi claritate și focus
  5. Creezi entuziasm și responsabilitate

Dacă conduci o echipă foarte mare, pentru a testa această strategie și a nu crea panică sau revoltă în companie, poți începe să testezi promisiunea zilnică cu o echipă mică de 5–6 oameni. Trebuie să știi că această tehnică nu funcționează cu mai mult de 6–8 oameni. Așadar, vei lucra în grupuri mici.

Dacă vrei să îți îmbunătățești semnificativ comunicarea cu echipa ta, te invităm la Trainingul Premium de Comunicare Inteligentă, un training 100% practic, unde vei învăța Colaborarea Interdepartamentală și dezvoltarea relatiilor între colegi, relationarea cu clientii si managementul schimbarii.

Poti alege si un training customizat pentru Echipa Ta pe: Negociere si persuasiune, Recrutare si motivare, Leadership, Comunicare, Vanzari Inteligente.

Vezi si evenimentele noastre Open din perioada următoare :

Daca ti-a placut poti sa Share-uiesti cu prietenii, colegii tai, si sa ne oferi chiar un Big Like pentru a avea, dezvolta si incuraja un mediu de lucru mult mai bun.

Multumesc ca ne-ai citit si vizitat site-ul! ?

 

Comments are closed.

0

Evolution HCC