trainer
La inceput, a fost employment-ul. Apoi, a venit employer branding-ul
iunie 10, 2020
inginer
Marketingul Digital in Recrutarea de Personal si impactul in dezvoltarea Resurselor Umane
iulie 22, 2020

Dezvoltarea profesionala in mediul virtual: Provocari si Beneficii

Dezvoltarea profesionala in mediul virtual – Provocari si Beneficii!

Dezvoltarea profesionala s-a mutat in mediul online! Fie ca este vorba de munca remote, meeting-uri, conferinte, traininguri sau webinarii. Majoritatea oamenilor s-au alfabetizat digital si au incercat sa gaseasca cele mai eficiente instrumente pentru a face ceva, a evolua indiferent de contextul nefavorabil. In aceasta perioada s-a putut vedea cu adevarat cine actioneaza si cine asteapta sa se intample ceva. Important e sa actionezi, sa aduci tu schimbarea in bine pe care ti-o doresti!

Pentru multi, cea mai mare provocare a fost adaptarea la online. Adica, obisnuinta de a sustine in prima faza sedinte cu angajatii online, apoi participarea la conferintele sustinute de altii sau chiar organizarea unor traininguri sau webinarii online. Adaptarea digitala presupune in primul rand cunoasterea instrumentelor de video calling cu functionalitatile specifice fiecareia, apoi abilitatea de a comunica fara utilizarea preponderenta a limbajelor nonverbale.

Fiindca in mediul virtual, atentia este captata mai degraba de continutul mesajului, cum este formulat si eventual tonul celor care prezinta. Iar, ultima provocare aparuta in calea tuturor celor care au dat start-ul activitatilor profesionale in online este mentinerea atentiei participantilor. De aceea este important sa iti gestionezi bine intonatia, sa pui intrebari, sa explici si sa asculti si tu la randul tau. In online cele mai importante lucruri sunt interactiunea si abilitatea de ascultare! Acesta este testul suprem al celor obisnuiti sa vorbeasca fara sa asculte ceilalalti participanti la dialog.

Asemenea oricarei activitati, pe langa partile mai putin placute exista si multe beneficii. In primul rand, mutarea mediului profesional in online ajuta angajatii si angajatorii sa economiseasca resurse, de exemplu: timpul. Nu mai stai blocat in trafic, nu mai esti conditionat de autobuz sau alte obstacole care apar in drum.

Pe langa acest aspect, concentrarea si productivitatea pot atinge cote maxime. Pentru ca fiecare si-a creat spatiul ideal si confortabil pentru desfasurarea activitatilor profesionale. Fiecare poate asculta ce muzica doreste, poate lucra din ce incapare sau spatiu se simte mai inspirat si bineinteles, in vestimentatia pe care o prefera. Mai mult, odata cu munca de acasa, poate multi oameni au inceput sa se cunoasca mai bine si sa aprecieze poate si mai mult: unora  le este dor de echipa, altora de rutina zilnica sau pur si simplu de spatiul de birou.

Insa, cu bune si cu rele este totusi una dintre cele mai optime perioade pentru dezvoltarea profesionala! Poti in sfarsit sa iti dezvolti abilitatile pe care iti doreai demult sa le perfectionezi sau chiar sa le dobandesti. Scoala Practica HCC a creat programe de training online pentru dezvoltarea soft skill-urilor. Asa ca, ce mai astepti? Profita de timpul tau si fa ceva util atat pentru tine cat si pentru cariera ta!

Este timpul sa actionezi!

Iti doresti sa te dezvolti profesional si personal? Training-urile specializate HCC sunt create special pentru cei care isi doresc sa ajunga la alt nivel in cariera!

Daca vrei sa inveti sau sa aprofundezi subiecte relevante in dezvoltarea ta profesionala, Scoala Practica HCC iti ofera o gama larga de programe de training-uri specializate din carte poti sa alegi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0

Evolution HCC