anul 2018 pentru HR
Cum va arata anul 2018 pentru HR?
ianuarie 12, 2018
recrutarea pe social media
Recrutarea pe Social Media
ianuarie 30, 2018

2018 se anunta a fi un an cu multe provocari pentru specialistii din HR.

De ce?

In primul rand este important de subliniat faptul ca si in acest an candidatii vor continua sa castige tot mai mult teren si chiar sa obtina tot mai multa “putere” pe piata muncii, fapt pentru care recrutorii ar trebui sa fie tot mai atenti la nevoile pe care le au viitorii angajati ai companiei in vederea desfasurarii unor procese de recrutare reusite. Asadar, pe langa faptul ca trebuie sa fie atent la nevoia de personal a companiei, HR-ul va trebui sa acorde o mare importanta si nevoilor pe care le au potentialii angajati ai companiei, astfel incat intr-un final ambele parti: angajator-angajat sa fie multumite cu decizia de a avea o colaborare.

sales development

In urmatorul an, companiile vor fi si mai mult preocupate de imaginea pe care o au in piata, adica in departamentele de HR se va vorbi foarte mult de employer branding, poate chiar mai mult decat au obisnuit sa o faca pana acum. Putem chiar afirma faptul ca in 2018 employer branding-ul va reprezenta un important instrument de recrutare pentru HR.

O alta mare provocare in acest an va fi in continuare retentia angajatilor si mai ales a talentelor din companii. Ca urmare a competitivitatii acerbe din piata, HR-ul va trebui sa vina cu noi solutii si chiar noi beneficii pentru angajatii companiei, astfel incat sa le pastreze implicarea si dorinta de a face parte din organizatie. Astazi, datorita tehnologiei suntem mult mai conectati decat am fost vreodata, prin urmare competitia poate intra destul de usor in contact cu angajatii altei companii, aici apare si marea provocare de a pastra oamenii in companie pe termen cat mai lung, si mai ales angajatii buni.

Din pacate nici in acest an nu vom scapa de deficitul de personal care exista pe piata muncii, astfel va trebui sa ne confruntam si sa gasim solutii pentru a combate aceasta provocare.

Asadar, toate cele mentionate mai sus construiesc o imagine generala a anului 2018 pentru specialistii din HR si importantele provocari ale acestuia.

Iti doresti sa aflii mai multe secrete legate de recrutare si cum sa iti gestionezi afacerea cat mai bine?

Inscrie-te la trainingul nostru de RECRUTARE, MOTIVARE SI EVALUARE PERSONAL pentru a invata prin metode 100% practice cum sa dai un plus de valoare companiei sau afacerii tale sau solicita o consultata gratuita cu unul din recruterii nostri specializati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0

Evolution HCC