activitati extreme de team building
Invata cum sa iti motivezi angajatii prin activitati extreme de team building
decembrie 6, 2017
Inginer Proiectant
Un nou an, noi provocari pentru HR in 2018
ianuarie 16, 2018

Asa cum deja te-am obisnuit, venim iar cu ponturi si idei de care te poti folosi cu succes in activitatea profesionala.

Cum anii se schimba, asa sunt si tendintele din mediul de lucru. Anul 2017 care tocmai a trecut a reprezentat un an major pentru domeniul resurselor umane, specialistii concentrandu-se in principal pe probleme de motivare ale angajatilor. In acest sens, acestia si-au indreptat atentia pe ambientul de la locul de munca si pe conceperea unor strategii eficiente pentru a recruta oameni cat mai priceputi si pasionati de ceea ce fac.

Indreptandu-ne atentia spre 2018 putem sa ne asteptam deja la trenduri care vor acapara atentia specialistilor in resurse umane cat si firme specializate in servicii externalizate de resurse umane. Comparativ cu anul precedent, expertii se vor focusa pe metode si instrumente care pot folosi in recrutarea fortei de munca. Astfel se poate observa un interes sporit indreptat spre sfera tehnologiei.

Iata tendintele din anul 2018 in domeniul HR:

LUMEA DIGITALA

Este un fapt cunoscut deja de toata lumea ca tehnologia a transformat felul in care angajatii si angajatorii isi gestioneaza task-urile la locul de munca. Sunt create constant instrumente cat mai user-friendly si cat mai simple de utilizat. Lumea HR-ului a fost preocupata constant de chestiuni administrative, impactul si timpul acordat strategiilor si celui de luare a deciziilor fiind neprielnic pentru a veni cu idei inovative. Astazi, schimbarea devine posibila deoarece solutiile software si cea a instrumentelor valabile pe piata faciliteaza parcurgerea tuturor task-urilor intr-un timp scurt. In acest fel, specialistii HR vor avea mai mult timp la dispozitie pentru a veni cu strategii eficiente pentru a indrepta organizatiile spre succes.

EXPERIENTA ANGAJATILOR

Aceasta a reprezentat un obiectiv si in anul 2017, diferenta consta in faptul ca de aceasta data, pe langa mediul de lucru si facilitatile puse la dispozitie de catre angajatori nu sunt prioritare. Atentia profesionalistilor de resurse umane s-a directionat pe felul in care coopereaza si interactioneaza angajatorii cu angajatii lor. Luand in considerare anumiti factori analizati indelung asupra subiectului, specialistii considera ca experienta angajatilor este temelia motivarii acestora.

CRESTEREA ANALIZEI FORTEI DE MUNCA

Se spune ca este un elementul cheie al unei organizatii care se respecta, deoarece prin analiza HR stabilim anumiti parametrii care ne ajuta sa observam rezultatele aduse de catre angajati in companie. Acest subpunct nu este considerat neaparat numai o tendita a noului an, caci este recomandat sa se afle tot timpul pe lista de obiective a unei companii.

Cu toate ca tendintele HR din 2018 nu pot fi conturate cu exactitate, fiecare opinie fiind diferita si reinterpretata, acestea sunt punctele pe care specialistii HCC le recomanda sa ne axam. Factorul cert al acestui an este ca tehnologia va acapara domeniul resurselor umane.

Iti doresti sa aflii mai multe secrete legate de recrutare si cum sa iti gestionezi afacerea cat mai bine?

Inscrie-te la trainingul nostru de RECRUTARE, MOTIVARE SI EVALUARE PERSONAL pentru a invata prin metode 100% practice cum sa dai un plus de valoare companiei sau afacerii tale sau solicita o consultata gratuita cu unul din recruterii nostri specializati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0

Evolution HCC