consultant de resurse umane
Cum te poate ajuta un consultant de resurse umane?
octombrie 23, 2017
Marketing de angajator
Investeste in imaginea angajatilor. Marketing de angajator
noiembrie 1, 2017

Metode pentru fidelizarea angajatilor

Cum fidelizez angajatii? Esti manager si cauti metode pentru fidelizarea angajatilor tai? Exista metode concrete, practice, pe care le poti implementa? Afla din articolul de astazi.

 

Metode DP — Durere sau Placere?

Indiferent de industria in care activezi si de rolul pe care angajatii il au in companie, creierul uman urmareste doua coordonate, indiferent de context sau activitatea intreprinsa.

Angajatii tai cauta placere si evita durere.

Din acest motiv e foarte important sa identifici ce genereaza compania si activitatea angajatilor: durere sau placere? Este o tehnica foarte simpla, dar, fie ca stii sau nu, fie ca masori sau nu, determina daca angajatii raman sau nu in companie pe termen lung.

Ce poti analiza pentru a determina nivelul de placere sau durere pe care il simt angajatii tai?

  • profilul disc al fiecarui angajat
  • rolul angajatului si responsabilitatile zilnice
  • mediul de lucru
  • echipa (manageri si colegi)
  • beneficiile financiare si non-financiare

Obiective si Bucket list

Cunosti obiectivele specifice pe termen scurt si pe termen lung, la nivel personal si profesional, ale fiecaruia din angajatii pe care ii coordonezi?

Daca angajatii tai nu obiective scrise, ii poti ruga sa le scrie sau puteti face acest lucru impreuna. O metoda foarte eficienta e scrierea obiectivelor in 30 de secunde. Constransi de timp, vor scrie obiectivele cele mai importante pentru ei, fara sa supra-analizeze.

A doua metoda este bucketlist-ul. Asigura-te ca stii ce e in bucket list-ul fiecarui angajat. Pune aceste informatii la vedere, atat pentru ei cat si pentru tine.

Acum ca stii obiectivele si bucket list-urile angajatilor, ce faci?

Simplu. Ii ajuti sa le indeplineasca.

Daca contribui in mod direct la obiectivele si dorintele cele mai importante ale angajatilor, ai facut deja o foarte mare parte din procesul de fidelizare.

Ce inseamna de fapt aceste doua metode?

Pentru a fideliza angajatii, este nevoie sa ii cunosti, sa stii ce le provoaca placere, ce le provoaca durere, ce obiective si dorinte au. O data cunoscute, ramane sa te implici in indeplinirea lor.

Pentru asta, ai nevoie de un plan de cariera. Vrei sa te ajutam cu planul de cariera?

Beneficiaza de consultanta gratuita din partea noastra, pentru a implementa planul de cariera sau alte procese de fidelizare a angajatilor, conform momentului in care te afli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0

Evolution HCC