firme de recrutare
De ce sa colaborezi cu firme de recrutare?
iulie 7, 2017
Cum alegem compania pentru care lucrăm
Cum alegem compania pentru care lucrăm? — Partea a II-a
iulie 18, 2017

Cum alegem compania pentru care lucrăm? — Partea I

Tu cum alegi compania pentru care lucrezi?

De foarte multe ori, căutarea unui loc de muncă se transformă într-o vânătoare contra-cronometru, companiile vor oamenii cei mai buni, iar candidații merg nu înspre ce și-ar dori, ci înspre ceea ce este disponibil pe piață. Din motive financiare și, cel mai probabil pentru că nu cunosc un alt mod de a face lucrurile. Așadar, cum alegem compania pentru care lucrăm?

 

 1. Cunoști leader-ul? Crezi în el?

Faptul că analizăm în primul rând leader-ul companiei, nu este deloc întâmplător. Leader-ul este o oglindă perfectă a companiei, a echipei, a muncii în echipă, a cerințelor companiei. La acest capitol suntem atenți la două aspecte:

 • Cunoști leader-ul? Ce știi despre el? Știi suficient? Cum evaluezi ceea ce știi deja?
 • Crezi în acest leader? Această întrebare ar trebui să fie un motor foarte important pentru evoluția ta în companie și pentru felul în care performezi. Astfel, nu vei fi la birou pentru că tu ai nevoie de ceva sau pentru că compania are nevoie de ceva de la tine, ci pentru că, în acest mecanism, există ceva mai puternic, o cauză, o conexiune pe care nu o poți găsi altundeva.

 

 1. Cunoști valorile companiei? Dar valorile tale?

 • care sunt cele mai importante 3–4 valori ale companiei?
 • care sunt cele mai importante 3–4 valori ale tale?
 • în ce măsură coincid aceste valori?

Atenție: nu vorbim aici doar despre câteva cuvinte pe care compania le afișează ca valori, ci despre ceea ce vezi și simți în fiecare interacțiune, online sau offline cu brand-ul companiei.

Același lucru se aplică și în cazul valorilor tale. Valorile tale nu sunt lucruri despre care ai vrea să fie adevărate sau pe care alte persoane le așteaptă de la tine. Sunt acele lucruri fără de care nu poți trăi în acest moment.

Asigură-te că valorile voastre coincid, dacă vrei un job care să te împlinească cu adevărat și care să îți ofere șansa să îți exerciți calitățile și talentele pe care le ai.

 1. Cunoști cultura organizațională?

Pe ce principii se bazează commpania pentru care vrei să lucrezi? Exista un astfel de set de principii? Cum se fac lucrurile acolo și de ce? Știind cum se fac lucrurile în companie, este acel mediu un mediu excelent pentru tine? Dacă te raportezi la modul cum se fac lucrurile în companie, te face acest mod de operare să îți doreșt foarte mult să fi parte din companie?

Există companii care te pot face fericit. Trebuie doar să ai curajul să mergi într-acolo și să nu te mulțumești cu puțin.

 

 1. Cum arată și cum se comportă echipa?

Un detaliu foarte important de știut este că, deși orice post necesită un anumit set de abilități, alegem să colaborăm și să fim lângă oameni ca noi. Ce înseamnă acest lucru? Dincolo de faptul că faci sau nu parte dintr-o echipă foarte bine pregătită, acești oameni au în comun un set de credințe, valori și comportamente.

 • Cum arată și cum se comportă echipa din care urmează să faci parte?
 • Cum vorbesc despre munca lor, despre companie și despre leader?
 • Cum se comportă cu clienții?
 • Ce mesaje și ce emoții oferă clienților?
 • Poți identifica în comportamentul lor valori ale tale și ale companiei?

Dacă ești în căutarea unui loc de muncă despre care să simți că ți se potrivește cu adevărat, am o veste bună pentru tine. Săptămâna viitoare publicăm următoarele 4 din cele 8 criterii de baza la care să fi atent atunci când vrei să te alături unei companii noi. Rămâi cu ochii pe noi.

Profită de serviciile complete de resurse umane pe care le-am oferit deja pentru peste 1000 de clienți

Care se confruntă cu aceleași probleme ca și tine.

Unul din lucrurile la care suntem foarte buni este zona de Recrutare de Personal și Headhunting, unde ajutăm angajații și angajatorii să găsească cele mai bune soluții, cu rezultate pe termen lung.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0

Evolution HCC