schimba domeniul de activitate
De oamenii isi schimba domeniul de activitate si rolul la 180 de grade?
august 22, 2017
angajatii de top
Ce fac angajatii de top si cum poti sa devii si tu unul?
septembrie 5, 2017

Care este rolul unui recruiter intr-un interviu de angajare?

Ce vrea sa stie recruiter-ul despre tine?

Poate ai participat deja la mai multe interviuri de angajare. Daca cauti un nou loc de munca in acest moment, probabil te-ai intebat si tu care este rolul unui recruiter intr-un interviu de angajare. Citeste pana la final, pentru ca vei gasi un secret interesant, in ceea ce — l priveste pe viitorul tau angajator.

Ce se asteapta de la tine? Ce spui? Ce nu spui? Cum te comporti? Pe ce se pune cel mai mult accentul? Cum procedezi pentru a obtine cat mai usor job-ul dorit?

Inainte de a intra in detaliile practice, concrete, care sa te ajute sa te pozitionezi corect si sa iei maximul din fiecare interviu de angajare, trebuie sa-ti spun ca, din fericire, nu exista o singura abordare, un singur set de reguli la care sa fi atent/a.

In functie de valorile companiei si de nevoile companiei in momentul in care tu aplici, focusul recruiterilor poate sa difere. Exista totusi cateva lucruri de baza, pe care probabil vrei sa le stii inainte de a te prezenta la urmatorul tau interviu.

Care este rolul unui recruiter intr-un interviu de angajare?

 

  1. Viziune

Nu vei intalni acest aspect la toate interviurile. Nu toata lumea pune accent pe acest lucru, insa, te ajuta pe tine sa selectezi companiile pentru care aplici. Inainte de orice, un recruiter ar trebui sa verifice in ce masura te identifici cu viziunea si valorile companiei, pe care ar trebui sa le cunosti si cu care sa rezonezi. Ba mai mult, ar fi excelent ca valorile de baza companiei sa fie si valorile tale principale. Asta va ajuta enorm ambele parti, va crea performanta si relatii extraordinare.

Cauta viziunea si valorile pe site-ul companiei

  1. Te identifici cu adevarat cu viziunea si valorile companiei?
  2. Compania pune in practica viziunea si valorile? Poti sa le vezi in mod palpabil, in actiunile derulate de catre companie?
  3. Te ajuta viziunea si valorile sa cresti din punct de vedere personal si profesional si sa-ti atingi obiectivele?

In cazul in care viziunea si valorile nu sunt listate pe site, le poti identifica foarte usor urmarind activitatea online si offline a companiei.

  1. Pe ce se pune accent?
  2. Ce se comunica in mod frecvent?
  3. Ce spun actiunile companiei despre companie?
  4. Cum te vei potrivi tu in acest mediu? Vrei sa contribui la ceea ce compania face deja? Cum ii va ajuta asta? Cum te va ajuta pe tine?

 

  1. Atitudine si Comportament

Atitudinea si comportamentul tau din timpul interviului conteaza mai mult decat crezi. Cum te pozitionezi fata de tine? Fata de job-urile precedente? Fata de colegi? Fata de compania pentru care aplici? Cum te comporti? Ce spui? Ce mesaje transmiti in mod constient si sub-constient despre tine?

E aproape imposibil pentru recruiteri sa stie 100% daca tu esti candidatul ideal si daca vei fi parte din echipa si peste 3–5 ani.

Interviul are rolul de a ajuta cele doua parti sa se cunoasca. Sa comunice. Sa vada in ce masura se potrivesc si cum se pot ajuta reciproc.

Calitatea ta ca angajat se va vedea in cateva saptamani/ luni, prin ceea ce faci, prin cum faci, prin cum te raportezi la rolul tau, la echipa, la rezultate, la provocari. Cu alte cuvinte, faptele tale vor arata cine esti.

Atunci, cum procedezi? Arati doar partile bune?

  1. Este indicat sa aplici pentru job-urile pe care ti le doresti cu adevarat si unde ai incredere ca poti produce rezultate.
  2. Perceptia personala — Cum te vezi? Modul in care te vezi tu, este modul in care vei comunica despre tine. Ar fi bine sa te concentrezi pe ceea ce esti, stii si poti deja.
  3. Echilibru si Relaxare —Indiferent ce comunici, nu exagera. Fii echilibrat si relaxat. Recruiterii nu cauta angajatul Perfect, cauta atitudinea corecta si capacitatea de a contribui in echipa
  1. Abilitati

Toate persoanele care vor sa te angajeze, vor dori sa stie un lucru simplu.

Ce stii sa faci? La ce esti foarte bun? Ce te face valoros? Ce ai tu si nu au alti candidati?

Din nou, este nevoie de incredere in fortele proprii si de claritate in ceea ce priveste punctele tale tari.

 

  1. Ganduri de final si secretul

Nu incerca sa fii perfect. Atitudinea pozitiva, dorinta de a fi parte din echipa si abilitatile pe care le ai deja, sunt suficiente pentru o prima intalnire

Nu pune accent doar pe dorinta/ valori sau doar pe abilitati. Toate sunt importante si, impreuna, te vor diferentia de ceilalti candidati

Chiar daca procesul de angajare poate dura mai mult decat te-ai asteptat, la final, iti spun secretul pe care ti l-am promis. Fiecare companie atrage angajatii pe care ii merita si fiecare angajat atrage angajatorul pe care il merita. Nu te lasa descurajat.

Esti in cautarea unui job dar simti ca lucrurile nu merg in directia dorita?

Depui CV-uri, aplici, mergi la interviuri, insa nu ai ajuns la capatul acestui proces, la semnarea contractului? Sau poate te angajezi in mai multe locuri, insa nu ramai nicaieri pentru mai mult de 1 an?

Iti oferim consultanta gratuita, pentru a-ti raspunde la intrebari si a te ajuta sa obti job-ul potrivit intr-un timp mult mai scurt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0

Evolution HCC