Cum alegi firme externalizate de recrutare personal?
septembrie 25, 2017Angajezi, dar stii pe cine angajezi? Profilul angajatului.
octombrie 3, 2017Vrei sa-ti cresti afacerea? Investeste in training.
Daca conduci deja o afacere si ai oameni in subordine, nu o data te-ai intrebat “Cum sa imi cresc afacerea?” Cauti un avantaj competitiv in piata in care activezi? Noi am descoperit o metoda foarte simpla, pe care majoritatea competitorior tai nu o aplica.
Patania a limpezit galceava:
Vartejul soartei spulbera doar pleava
Lasand pe loc grauntele de aur.
Invatatura-i pururi un tezaur.
Recent am descoperit aceasta fabula a lui Jean de La Fontaine, intitulata “Victoria Invataturii”. Daca v-am facut curiosi o puteti cauta pentru a o citi integral. Fabula este interesanta mai ales prin faptul ca evidentiaza ideea de a invata in mod continuu si de a ne dezvolta, deoarece numai asa putem obtine rezultatele dorite indiferent de domeniul nostru de activitate.
Stim deja ca oamenii dintr-o companie reprezinta resursa cea mai importanta a acesteia. Ar putea parea un cliseu, insa dezvoltarea oamenilor este importanta pentru succesul afacerii.
Care este explicatia?
Una foarte simpla: compania investeste in dezvoltarea angajatilor, drept urmare, acestia devin mai eficienti si mai productivi productivi, iar compania are de castigat pe termen lung. Mai mult decat atat, grija unei companii fata de angajati si investitiile facute in traininguri pentru, conduce la o crestere a loialitatii si angajamentului lor fata de companie.
Participarea la un training
Pe langa acumularea unor cunostinte practice intr-un timp relativ scurt, ofera participantilor oportunitatea de a socializa si interactiona cu alti specialisti din domeniu, exersarea unor abilitati noi insusite si nu numai.
Este important sa mentionam ca aceste aspecte sunt vizate in principal de angajatori atunci cand se decid sa faca o investitie in acest sens si nu diploma pe care o va obtine angajatul ca urmare a participarii. De ce? O diploma evidentiaza intentia unei persoane de a se dezvolta din punct de vedere profesional si personal, insa nu certifica si dobandirea unor competente practice. Intr-adevar, diplomele ii pot ajuta pe cei care isi cauta un loc de munca sa ajunga la un angajator, insa nu le asigura si ocuparea pozitiei vizate daca nu au capacitatea de a demonstra competentele practice dobandite ca urmare a participarii la diverse traininguri.
O diploma te ajuta, dar nu te angajeaza sau iti aduce performanta la locul de munca.
Intr-o societate din ce in ce mai competitiva, companiile au nevoie de angajati la fel de competitivi, pregatiti si performanti pentru a supravietui.
Pe langa aceasta competitivitate acerba, mediul de afaceri este foarte dinamic si intr-o continua schimbare. Astfel angajatii trebuie sa aiba pregatirea necesara si capacitatea de a se adapta frecvent la schimbarile aparute.
Adoptarea unui proces de invatare si dezvoltare continua este una dintre solutiile importante aflate la indemana angajatorilor pentru a face fata si a-si pregati oamenii pentru evenimentele ce pot aparea in piata.