metode de evaluare
Două metode de evaluare pentru a putea angaja mai ușor
mai 22, 2017
brand-ul de angajator
Brand-ul de angajator – Ce este și cum poți crea unul?
mai 29, 2017

Tu iei temperatura angajatilor tăi? Masori progresul? Stii cand trebuie sa faci schimbări si mai ales de ce? E bine să fii conștient că controlul angajatilor nu inseamna doar indeplinirea obiectivelor si respectarea termenelor limita. Dar haide sa aflam mai multe printr-o scurta poveste.

Este bine cunoscut experimentul broastei fierte.

Atunci cand aruncam o broasca intr-o oala cu apa fiarta, aceasta va sari imediat ca sa-si salveze viata. Insa, in cazul in care procedam diferit si punem broasca intr-o oala cu apa rece, crescand temperatura apei in mod progresiv, organismul broastei se va adapta treptat la temperatura tot mai ridicata. Din nefericire atunci cand apa va fi foarte fierbinte, de nesuportat, broasca va muri, deoarece va identifica pericolul mult prea tarziu si nu va mai dispune de energia necesara pentru a sari din oala ca sa-si salveze viata. Cu parere de rau, broasca si-a consumat energia in procesul de adaptare la mediul tot mai nefavorabil. 

Daca ne dorim performanta si succes este important sa avem in cadrul organizatiei un termometru care sa ne ofere in mod periodic o imagine cat mai clara si reala asupra progresului organizational, dar si cel al angajatilor. De ce avem nevoie de un astfel de instrument in organizatie? Utilizarea acestui instrument in cadrul organizatiei poate favoriza producerea unei schimbari majore in randul angajatilor si nu numai, deoarece ofera siguranta unui progres ce are la baza un proces de invatare continuu.

In acelasi timp, termometrul poate ajuta o organizatie sa-si imbunatateasca relatia dintre management si angajati, deoarece masurand progresul si “temperatura” in mod constant, nu doar la final de an (cand se trage linie), asteptarile vor fi comunicate si setate mult mai clar, plus ca oamenii vor constientiza importanta, necesitatea si valoarea procesului de evaluare si a feedback-ului periodic in dezvoltarea personala, a echipei si nu in ultimul rand a succesului companiei.

Atunci cand nu exista un obiectiv clar si mai mult decat atat, organizatia nu are o temperatura setata, actionand in functie de cum scade sau creste temperatura si utilizand multe resurse intr-un mod iresponsabil, cu siguranta drumul catre performanta poate fi extrem de lung si anevoios, poate chiar imposibil.

Companiile trebuie sa-si seteze o “temperatura” la care doresc sa ajunga, dar in acelasi timp sa ofere angajatilor termometre pe care sa le utilizeze in evaluarea progresului personal, dar si cel organizational.

Dacă vrei să ai un control mai bun asupra echipei, să știi cum să-i cunoști mai bine, să măsori progresul și mai ales să-i ajuți să meargă dincolo de ceea ce cred că este posibil, te invităm să participi la Trainingul Premium Plus de “Leadership Motivațional prin Inteligență Emoțională” și să-ți iei toate informațiile de care ai nevoie. Este un training 100% practic, deci putea aplica imediat tot ceea ce înveți.

Dacă vrei să îți îmbunătățești semnificativ comunicarea cu echipa ta, te invităm la Trainingul Premium de Comunicare Inteligentă, un training 100% practic, unde vei învăța Colaborarea Interdepartamentală și dezvoltarea relatiilor între colegi, relationarea cu clientii si managementul schimbarii.

Poți alege și un training customizat pentru Echipa Ta pe: Negociere și persuasiune, Recrutare și motivare, Leadership, Comunicare, nzari Inteligente.

Vezi și evenimentele noastre Open din perioada următoare :

Daca ți-a plăcut arrticolul poți sa Share-uiesti cu prietenii și colegii tăi și să ne oferi chiar un Big Like pentru a avea, dezvolta și incuraja un mediu de lucru mult mai bun.

Mulțumesc că ne-ai citit și vizitat site-ul! ?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0

Evolution HCC