Anularea prăpastiei dintre viața personală și viata profesională
iunie 5, 2017Cine sunt ambasadorii de brand ai companiei tale?
iunie 15, 2017Vrei sa stii cum sa comunici cu angajatii tai? Citește articolul pe care l-am pregătit.
Expectanta se traduce printr-o stare de anticipare emotionala si tensionata care are influenta asupra comportamentelor viitoare. Expectanta are potentialul de a creste probabilitatea ca o actiune sa fie indreptata spre atingerea unui scop, sau in mod contrar, poate avea ca efect demotivarea persoanei.
Mai jos sunt detaliate cateva sugestii pentru angajatori care au scopul de a servi ca strategii utile atunci cand adreseaza asteptarile lor angajatilor vechi sau noi.
Mizati pe onestitate atunci cand transmiteti asteptarile. Lasati sa fie vizibile responsabilitatile si atributiile de management. Prin onestitate, construiti increderea si prin urmare cresteti sansele ca angajatii sa priveasca asteptarile pe care le comunicati intr-un mod serios si implicat.
Puneti accentul pe lucrurile care functioneaza atunci cand transmiteti asteptarile dumneavoastra ca angajator, angajatilor . Asa veti intampina atitudinile dintr-o perspectiva pozitiva si veti putea sa transmiteti asteptarile despre performanta intr-o nota pozitiva. Recunoasterea unor angajati cu performante bune si pornirea unui dialog din acel punct, aduce sanse mai mari de incercare de a se ridica la asteptarile transmise.
Sondati asteptarile angajatilor intr-o maniera empatica si implicata. Conversatiile care privesc feedback-ul si nevoile angajatilor ar fi de preferat sa fie personale, fara incarcatura formala. Pentru inceput va fi dificil, insa daca acest tip de cultura va fi sustinut, va avea rezultate extraordinare. Indepartati-va de evaluarile formale atunci cand vine vorba despre adresarea asteptarilor si nevoilor angajatilor. Concentrati-va pe reflectarea empatica si analiza eficienta a asteptarilor lor. Investiti timp in comunicarea cu angajatii, rezultatele vor fi uimitoare.
Incercati sa va puneti in locul angajatilor, faceti efortul de a vedea lucrurile din perspectiva lor, luand in considerare sarcinile de lucru, auto-eficacitate perceputa, performanta lor, incercati sa vedeti cum percep ei responsabilitatile la locul de munca, cum privesc compania si dezvoltare acesteia. Amintiti-va constant pe cine aveti in fata voastra atunci cand comunicati asteptarile, este important sa le transmiteti in stilul celor pe care ii aveti in subordine.
Calibrati asteptarile in timp ce aplicati strategii de mentorat. Amintiti-va ca atunci cand angajatii se descurca foarte bine cu sarcinile pe care le au, nu inseamna neapart ca ei pot prelua intro maniera confortabila din ce in ce mai multe. Este important ca atunci cand unui angajat i se acorda o sarcina noua, sa se sondeze capacitatile sale de a face fata cu brio si ulterior este importanta calibrarea asteptarilor pentru performantele angajatului respectiv. In paralel cu comunicarea sarcinilor si a asteptarilor referitoare le ele, ar ajuta ca angajatorul sa rafineze capacitatea de mentorat.
Din experienta noastra, comunicarea asteptarilor cu privire la performantele si realizarilor angajatilor a functionat. Ei au fost implicati pozitiv in procesul decizional care a privit capacitatea lor de a efectua anumite sarcini pentru job si li s-a oferit pozibilitatea sa aiba acces direct si transparent la responsabilitatile de management in paralel cu un mentorat de calitate.
Dacă vrei să îți îmbunătățești semnificativ comunicarea cu echipa ta, te invităm la Trainingul Premium de Comunicare Inteligentă, un training 100% practic, unde vei învăța Colaborarea Interdepartamentală și dezvoltarea relatiilor între colegi, relationarea cu clientii si managementul schimbarii.
Poți alege și un training customizat pentru Echipa Ta pe: Negociere și persuasiune, Recrutare și motivare, Leadership, Comunicare, Vânzari Inteligente.
Vezi și evenimentele noastre Open din perioada următoare :
- Training HR Premium de Recrutare Motivare si Evaluare Personal,100% Practic
- Training Premium de TeamLeadership pe coordonarea si Motivarea Echipelor Inteligent
Daca ți-a plăcut arrticolul poți sa Share-uiesti cu prietenii și colegii tăi și să ne oferi chiar un Big Like pentru a avea, dezvolta și incuraja un mediu de lucru mult mai bun.
Mulțumesc că ne-ai citit și vizitat site-ul! ?