recrutare
Primii pasi in recrutare
decembrie 13, 2019

Perspectiva unui intern la inceput de cariera in HR

cariera in hr

Primii Pasi – Cariera in HR dupa facultate. Prejudecati si Preconceptii.

Te-ai gândit vreodată la beneficiile oferite de un program de internship? Sau…iti doresti o cariera in HR?

Nici eu, până în momentul în care s-a ivit această oportunitate și am realizat cât de importantă este experiența pe piața muncii, experiență pe care eu nu o aveam. După ce am terminat Facultatea de Litere mi-am ascultat instinctul care îmi spunea să nu profesez în domeniu până nu încerc un domeniu nou, domeniu care să reprezinte o provocare pentru mine și care să reușească să mă scoată din zona de confort. Așadar, în ultimul moment am ales să studiez masteratul în resurse umane. Nu a fost o schimbare planificată din timp. Fără a conștientiza inițial, am ales domeniul HR mai mult prin deducție facută prin raportare la ceea ce îmi place să fac și la ceea ce sunt eu ca persoană.

Al doilea pas a fost să aplic la diverse firme pentru un loc de muncă, dar acest pas a eșuat datorită lipsei de experiență. Piața muncii înseamnă competiție de talente, abilități și experiență pentru cei aflați la început de drum, dar un program de internship este la îndemână oricând. Astfel, decizia finală a fost de a începe un internship pe recrutare.

Imaginea pe care o aveam inițial despre recrutare era una lipsită de contur și lipsită de niște cunoștințe temeinice. În mintea mea formula era simplă: analiza Cv-ului, interviul, decizia de a angaja sau de a nu angaja. Tot procesul a prins o formă mult mai complexă în momentul în care am început să lucrez. Am cunoscut adevăratele provocări ale recrutării, care constau în înțelegerea poziției pentru care recrutezi, înțelegerea nevoilor si perspectiva managementului , căutarea candidaților potriviți, cold-calling-ul, creearea unei conexiuni pentru a putea înțelege fiecare persoană cu care interacționezi.

S-a conturat mai bine ideea că natura umană rămâne resursa cel mai greu de gestionat, iar, pentru a urma această profesie, plăcerea de a lucra cu oamenii nu este singurul lucru primordial. Este nevoie de perseverență, disciplină, flexibilitate, cunoștiințe de marketing și tehnici de negociere.

Pentru mine provocarea cea mai mare a fost cold-calling-ul, care m-a pus în situația de a apela potențiali candidați care se încadrează în fișa postului și cu care nu s-a avut nici un contact până în momentul respectiv. Aceasta este o încercare de a cunoaște omul și de a-l convinge să accepte un interviu. Primul impuls a fost să nu apelez eu pentru că aveam mentalitatea greșită că oamenii nu sunt deschiși la a discuta despre noi oportunități, iar atitudinea lor va fi una recalcitrantă. S-a dovedit a fi eronată varianta mea, ba din contră am avut ocazia să port conversații cu persoane motivate, interesate și care dețineau abilitățile necesare. Nu degeaba există vorba: Nu riști, nu câștigi!

Subliniez nevoia de perseverență. Uneori în căutarea candidaților potriviți apar obstacole, de multe ori procesul se dovedește a fi ineficient sau în drumul tău poți întâlni persoane cu un caracter mai dificil. Este important să nu te abați de la drumul tău, să continui procesul, iar cu perseverență poți ajunge în cele din urmă la persoanele potrivite.

La nivel de disciplină mă refer nu doar la comportamentul la locul de muncă, ci la disciplina în vorbire. Cuvintele potrivite la momentul potrivit aduc oamenii mai aproape de tine. Totodată modul de a negocia este parte esențială din proces. Conform lui Simon Sinek, există cele trei întrebări principale: de ce?, cum?, ce?. În ziua de astăzi ajungi mai ușor la o persoană în momentul în care aceasta cunoaște motivul pentru care faci ceva, nu atunci când încerci să-i vinzi ceea ce faci. Pe lângă acest lucru e nevoie de flexibilitate. Flexibilitatea înseamnă să reușești să te adaptezi la generații diferite de persoane, să te mulezi după niște cerințe și să te poți conecta cu cineva indiferent de tipologia de caracter.

Andrada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0

Evolution HCC